NVM Open Huizen Dag bijzonder geslaagd

Door
Roos van Schaaijk
op

 

De NVM Open Huizen Dag, die de Nederlandse Vereniging van Makelaars ieder half jaar houdt, trok zaterdag weer erg veel bekijks. Het aantal bezoeken aan de deelnemende huizen kwam dit keer uit op bijna 150.000. Dat blijkt uit een bliksemenquête van de NVM. Een op de vijf deelnemende huizen kreeg geen bezoek. Onder de belangstellenden waren veel starters maar ook veel doorstromers.

Nu de woningmarkt weer aantrekt, verkopers reëlere vraagprijzen hanteren en de historisch lage hypotheekrente, komen koopwoningen steeds meer in bereik voor veel mensen. De NVM Open Huizen Dag heeft niets van zijn aantrekkingskracht verloren, zo werd op deze zonnige najaarsdag duidelijk. Afgelopen april, tijdens de voorgaande NVM Open Huizen Dag, kwam het aantal bezoeken uit op 140.000. Woningzoekenden konden vandaag, zoals altijd zonder afspraak en geheel vrijblijvend, de deelnemende woningen bezoeken.

Deelnemers Open Huizen Dag

Het aantal deelnemende woningen bedroeg vandaag zo’n 47.000. Dat zijn er iets meer dan het jaar ervoor, maar wat minder dan april jongstleden. Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker is dit goed te verklaren: “Er staan op dit moment minder huizen te koop dan een half jaar geleden. Logisch dat dan ook minder mensen deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag.”

Volgens Hukker zie je bij de deelnemers van de NVM Open Huizen Dag een tweedeling. “Enerzijds heb je de groep van huizen dat meer bezoek krijgt vanwege een goede prijs-kwaliteitsverhouding en de groep die daar nog niet aan voldoet en daardoor nauwelijks of geen bezoek krijgt”

Recordaantal woningzoekenden

Marc Duijndam, CEO van funda: “Kijkers gingen goed voorbereid en met hun telefoon in de hand op pad. Gisteren werd funda zelfs meer dan 1 miljoen keer bezocht. En ook vandaag is het ongekend druk. Ruim 40% van ons bezoek kwam vanmiddag via mobiel. Dit zijn recordaantallen, die getuigen van een zeer geslaagde editie van de NVM Open Huizen Dag.”

De NVM Open Huizen is voor betrokken instanties als banken en overige hypotheekverstrekkers in toenemende mate aanleiding om ook activiteiten te ontplooien. Hukker: “We zien dat op of rond de NVM Open Huizen Dag banken hun deuren openen om mensen hypotheekadviezen te geven, en ze haken bij ons aan voor speciale acties rond de NVM Open Huizen Dag. Het enthousiasme is groot, en woningzoekenden worden op deze manier nog beter bediend. Dat geeft nog maar eens aan dat de woningmarkt zich ook in die zin herstelt.”

Bron: NVM

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.