15.700 huizen verkocht in februari

Door
Roos van Schaaijk
op

De woningmarkt laat ook in februari een groei zien ten opzichte van een jaar geleden. Daarmee is dit de zoveelste maand op rij die beter presteert. Ook de bezichtigingen blijven met een aantal van 197.000 onverminderd hoog. Dit blijkt uit de maandelijkse Woningmarktindicator van Makelaarsland.

De groei is gezond, maar minder sterk dan begin 2014 het geval was. Daarmee lijkt de woningmarkt richting een stabielere trend te gaan, op een niveau dat nu nog iets lager ligt dan voor de crisis het geval was.

Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland: ‘We zijn blij dat er de afgelopen maanden duidelijk sprake is van structureel herstel. Ik denk dat een verdere groei sterk samenhangt met de financieringsmogelijkheden. Werknemers met tijdelijke contracten, uitzendkrachten en ZZPérs hebben moeite om een hypotheek te verkrijgen, terwijl zij wel graag een woning willen kopen. Gelukkig voor hen zijn de eerste hypotheekverstrekkers begonnen met initiatieven die het ook voor hen mogelijk maken om een huis te kunnen kopen.’

Makelaarsland brengt maandelijks het aantal bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud (van met name financiering) in beeld. Deze indicatoren bepalen samen de vraag naar particuliere woningen en transacties. Makelaarsland is de grootste makelaar van Nederland en werkt landelijk. Door de centrale registratie van bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud ontstaat een actueel beeld over de woningmarkt in Nederland.­

De indicatoren geven een actueler beeld dan de kadastergegevens die de inschrijving van overgedragen woningen aangeven. De Kadastercijfers zijn gebaseerd op de markt van circa 3 maanden geleden. Hetzelfde geldt voor definitief verkochte woningen. Deze cijfers zijn al snel 2,5 maand oud vanwege het financieringstraject.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.