5 x authentieke details

Door
Rosan Berkhout
op

Glas in lood, sierlijsten op plafonds, bijzondere tegeltjes, oude draagbalken, prachtige vloeren en originele voordeuren. Lang niet iedereen heeft ze thuis, maar ze maken een huis authentiek en dat willen we toch stiekem allemaal? Deze vijf verkopers bij Makelaarsland hebben stuk voor stuk een uniek pronkstuk in huis.

Burgemeester Suijsstraat 67

Deze jaren ’30 woning in Tilburg is rijk aan meerdere pareltjes. Zo is buiten al te zien dat het glas in lood en de originele voordeur nog aanwezig zijn. Wanneer je de woning binnenkomt via de vestibule vind je nog meer prachtige details zoals de vloer- en wandtegels, een originele paneeldeur en nogmaals het glas in lood.

Kerkhoflaan 9

Deze oude rietgedekte, Saksische boerderij uit 1880 ademt sfeer. Bij het moderniseren is er rekening gehouden met de charmes van de originele kenmerken en details. Let vooral op de mooie oude deuren, het kleurgebruik, de draagbalken, bedsteden en de schouw met ‘witjes’.

Rodenrijsestraat 26

Meer een stadsmens? Dan past dit unieke vooroorlogse herenhuis misschien meer in jouw straatje. Wat deze woning uniek maakt zijn de ornamenten op plafonds en muren maar ook de deuren, kasten en lijsten in dit huis zijn behouden. En vergeet de bovenste verdieping niet: want wie zou er nu niet wakker willen worden onder deze prachtige authentieke constructie?

Zaanenstraat 9

De jaren ’30 woning is erg in trek, juist door zijn karakter. Ook deze sfeervolle ruime sfeervolle woning in Haarlem bewijst dat. De erker, het glas in lood, de schouw en het tegelwerk laten dat zien. Maar de entree is toch wel het paradepaardje van het huis, zeg nu zelf…

Middelstegracht 53

Dat oud en nieuw heel goed samengaan zien we in Leiden in dit schitterend verbouwde monument uit 1825. In de slaapkamer past het bed precies tussen de oude draagbalken waardoor je het liefst de hele dag zou blijven liggen. In de andere ruimte kun je heerlijk relaxen door de prachtige sfeer van het zadeldak met balken.

Ben je op zoek naar jouw droomhuis en ben je enthousiast geworden van deze woningen? Maak gratis onze zoekopdracht aan en je blijft 24/7 op de hoogte van het nieuwste woningaanbod.

Maak een gratis zoekopdracht aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.