5 x huizen van voor 1905

Door
Makelaarsland
op

Uit onze woningmarktindicator van januari blijkt dat vooral woningen van voor 1905 erg populair zijn. Daarom een lijstje met mooie ‘antieke’, goed onderhouden, gezellige woningen van voor 1905 (of net een paar jaartjes daarna).

1. Leggeloo 38, Dwingeloo

Nabij Dwingeloo en Diever – twee van de mooiste Drentse dorpen – ligt deze onderhouden, monumentale woonboerderij uit 1870. De buitenzijde van de boerderij is zoals u het zich voorstelt bij een monument met mooie authentieke elementen en een rieten kap. De grote, multifunctionele, hoge hal geeft bij binnenkomst zicht op een gerieflijk ingericht thuis met honderden meters vloeroppervlak. Al met al een zeer ruime en naar eigen inzicht in te delen woning, van alle gemakken voorzien in een landelijke omgeving.

2. Noorddijkweg 25, Groningen

Deze woning

uit 1906 is tussen 2010 en 2013 volledig gerenoveerd. Authentieke elementen zijn bewaard of teruggebracht. Op de begane grond is een geïsoleerde betonvloer aangebracht en de elektriciteit-, gas- en waterleidingen en riolering vernieuwd. Tevens zijn een nieuwe keuken, badkamer en 4 dakkapellen geplaatst. De woning is volledig voorzien van isolatie en centrale verwarming. Samen met de houtkachel en de zonnepanelen zorgt dit voor lage energiekosten. In het houthok ligt voldoende brandhout voor de komende 2 – 3 jaar.

3. Borgerstraat 135 b, Amsterdam

Vanaf 2005 is deze woning uit 1904 diverse malen gerenoveerd wat heeft geresulteerd in meer licht, ruimte en comfort. Een mooie nieuwe keuken, voorzien van alle gemakken, is later in 2017 geplaatst. De locatie van deze woning, centraal in Oud-West, is erg fijn. Ver genoeg van het centrum om geen last te hebben van toerisme en dichtbij genoeg om er in een kwartiertje naar toe te wandelen. Met de Kinkerstraat en de Jan Pieter Heijestraat om de hoek zijn winkels dichtbij en tevens op loopafstand een basisschool en kinderopvang.

Zit jouw droomwoning er niet tussen maar ben je wel op zoek naar een huis? Maak een zoekopdracht aan en ontvang elke dag het nieuwste woningaanbod uit heel Nederland in jouw mailbox.

Ja, ik wil graag een gratis zoekopdracht aanmaken

4. Nieuwe Sluisstraat 8, Schiedam

Sfeervol grachtenpand uit 1740 gelegen aan het water ‘De oude sluis’ op een fraaie locatie in het historische binnenstad van Schiedam. Dit rijksmonument heeft een woonoppervlakte van ongeveer 85 m², maar het lijkt ruimer door de 3.25 m hoge plafonds. entree, hal, sfeervolle woonkamer voorzien van fraai en vrije uitzicht, open haard met originele schouw en originele balken en open trap naar 1ste verdieping.

5. Fennewei 7, Hantumhuizen

Voormalige Pastoriewoning uit 1910 met vrijstaand stenengarage en 1245 m2 eigen grond met vrij uitzicht. Begaande grond: Gang, studeerkamer met houtkachel, grote kelder, woonkamer (50m2) met houtkachel, schuifpui, woonkeuken met dubbel aanrechtblad en inbouwapparatuur.

Wil jij net als 18.000 andere slimme verkopers ook op de hoogte blijven van nieuws in de huizenmarkt?

Ja, ik ontvang graag tips en nieuws

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.