Checklist bezichtigingen

Door

Makelaarsland

op

16 mei 2012

Het verzorgen van een bezichtiging is het leukste onderdeel van de verkoop! Woningzoekers hebben interesse getoond in JOUW woning en komen graag bij je kijken. Een goede eerste indruk is belangrijk. Bekijk de volgende punten, zodat je goed voorbereid jouw mogelijke kopers ontvangt.

Vertel uw arts als u: nierziekte, leverziekte, ademhalingsproblemen, myasthenia gravis, een geschiedenis van drugsverslaving, depressie, epilepsie, allergieën. Aangezien deze medicatie kunnen slaperigheid, wees voorzichtig Schlaftabletten Zopiclone Preis bij het bedienen van machines of het deelnemen aan activiteiten die alertheid vereisen. Alcoholische dranken ook beperkt, waarin deze effecten kunnen verergeren. Deze medicatie moet worden alleen als het strikt noodzakelijk is tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Bespreek de risico’s en voordelen met uw arts. Aangezien kleine hoeveelheden van deze medicatie zijn te vinden in de moedermelk, raadpleeg dan uw arts voordat het geven van borstvoeding. Ouderen zijn gevoeliger voor de effecten van deze geneesmiddelen doorgaans. Wees voorzichtig. Ze kunnen slapen de ervaring van de eerste één of twee nachten na het stoppen van deze medicatie. Wees je bewust van deze effecten. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw arts.
Meer informatie: www.makelaarsland.nl
Email: info@makelaarsland.nl
T: 088 200 2000 (lokaal tarief)

* Ruim op: haal zo veel mogelijk overbodige spullen weg, berg de vuile was op. Zet de wasmand in een kast of desnoods even in de schuur, tandenborstels weg, maak het aanrecht en alle tafelbladen leeg.

* Zorg voor rust door alle persoonlijke foto’s,  souvenirs , het prikbord en de post weg te halen.

* Zorg voor voldoende (loop) ruimte en verwijder al het  meubilair waar kijkers over kunnen struikelen. Maak een vrije doorloop in kamers, hallen en gangen.

* Zorg voor een comfortabele temperatuur in huis.

* Zet de radio, televisie, computer, wasmachine en droogmachine uit (elk geluid en beeld kan afleiden).

* Beperk het gezinsleven tot minimum en breng indien mogelijk de huisdieren naar de buren.

* Maak je huis zo licht mogelijk: doe gordijnen open, haal zonneschermen op, doe het licht aan, zeem de ramen (binnen en buiten).

* Zorg dat de hele woning fris ruikt: ventileer de badkamer, zet de hondenmand en kattenbak buiten, haal asbakken weg, rook op kijkdagen buiten, verschoon de vuilnisbak.

* Maak de bedden netjes op, bij voorkeur met een strak gestreken overtrek of neutrale sprei.

* Doe de wc-bril naar beneden en klep dicht.

* Maak de tuin gezellig: veeg dode bladeren weg, zet – ook in de winter – de tuinset buiten, zet wat groenblijvende of bloeiende planten in potten

* Zorg dat het huisnummer vanaf de straat goed zichtbaar is.

* Fris boeket bloemen op tafel is prima, maar denk wel om rustige kleurstelling en kies niet voor sterk geurende bloemen zoals lelies en fresia’s. Deze bloemen verspreiden een zware zoete geur die te overheersend is in huis.

Succes!

Geschreven door Verkoopcoach Nicole Hoes
www.mijnverkoopcoach.nl
www.nhverkoopstyling.nl