Doe-het-zelf klussen voor verkoop van je huis

Door
Makelaarsland
op

De bouwvak is in een deel van het land al aangebroken. Tijd om je woning spik en span te maken! Voor de beginnende doe-het-zelver worden hieronder 4 klussen weergeven om de bouwvak goed te benutten.

Is jouw huis al klaar voor verkoop en wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Download onze gratis brochure.

1. Aanslag verwijderen op de buitenmuren

Hogedrukreinigers reinigen bijna alles: van buitenmuren tot tuinpad. Let wel op dat de hogedrukspuit geen hogere druk heeft dan 60 a 70 bar. Houd er rekening mee dat de impact van de hogedrukstraal dicht bij de sproeier het grootst is. Hardnekkig vuil kun je daarom het beste reinigen vanop een kleine afstand. Voor licht vuil of kwetsbare oppervlakten houd je de sproeier op een grotere afstand. Het resultaat is een verzorgde uitstraling van jouw woning.

2. Behang verwijderen

Heb je in gedachte om de muren met behang een nieuwe look geven? Verwijder dan eerst het oude behang voor het beste resultaat. De makkelijkste manier is afweken van het behang. Hiervoor zijn geen speciale machines nodig. Het enige wat benodigd is, is een emmer met lauwwarm water en een spons. Maak vervolgens de muren nat en laat het water goed intrekken. Hierna kan het behang van de muur worden gestoken met behulp van een plamuurmes.

3. Buitenkozijnen schilderen

Het schilderen van de buitenkozijnen kan een nieuwe uitstraling opleveren. Voordat je begint is het belangrijk om de ramen af te plakken. Hierna dienen de buitenkozijnen opgeschuurd te worden zodat het vuil verwijderd wordt. De grondverf kan inmiddels worden aangebracht. Wanneer de grondlak droog is, kan het hout licht worden opgeschuurd en worden afgestoft. Het aanbrengen van de eerste laklaag is aangebroken. Is de eerste laklaag droog, dan kan de tweede laklaag worden aangebracht.

4. Gaten in de muur opvullen

Gaten in de muur kunnen een onveilig en niet afgewerkt gevoel creëren bij woningzoekers. Om de gaten te vullen dien je eerst loszittende delen te verwijderen om vervolgens het oppervlak stofvrij te maken. Het is noodzakelijk om de tube met vulmiddel goed te kneden voor het mooiste resultaat. Daarna kan het vulmiddel stevig in het gat worden gedrukt. Vervolgens strijk je met een nat plamuurmes het vulmiddel vanuit het midden naar de zijkant glad. De gaten zijn hierdoor opgevuld en mooi afgewerkt.

Alle klussen in huis voltooid en klaar om je huis in de markt te zetten? Meld je huis aan bij Makelaarsland.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.