Eerste beginnend zzp’er sluit hypotheek af

Door
Makelaarsland
op

Afgelopen maand schreven we een blog over de mogelijkheid voor zzp’ers om een al na 1 jaar een hypotheekaanvraag te doen. Het blijkt een schot in de roos.

Er is onder zelfstandige al veel vraag naar een dergelijke hypotheek. De eerste hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor een beginnende zzp’er is in het oude jaar nog afgesloten. Sinds 1 december 2016 kunnen zzp’ers al na twaalf maanden zelfstandig ondernemerschap een NHG-hypotheek krijgen. Voorheen moesten zij minstens drie jaar als zzp’er gewerkt hebben om in aanmerking te komen.

Veranderende arbeidsmarkt

Dylan Dresens (Directeur Beleid en Ontwikkeling van het WEW): “Ik merk dat veel zzp’ers blij zijn met dit initiatief en er is meteen al veel vraag naar, veel zzp’ers ervaren het als een stukje erkenning.” De eerste hypotheek die is versterkt aan een zzp’er komt van Delta Loyd. Marcel Zuidam ( directeur van Delta Loyd): “Wij werken graag mee aan een initiatief dat zo mooi inspeelt op de veranderende arbeidsmarkt. Het is goed om te zien dat nu de eerste zelfstandige onder de nieuwe acceptatieregels een hypotheek heeft kunnen krijgen.”

Partijen die hypotheek verstrekken

Beginnende zzp’ers kunnen vanaf deze maand bij SNS, Delta Lloyd, BLG Wonen, Aegon Hypotheken en RegioBank voor een NHG-hypotheek terecht. Per 1 januari 2017 doen ook Woonfonds en NIBC Direct mee aan dit initiatief. Mogelijk sluiten ook andere hypotheekverstrekkers zich nog aan. Vanaf januari kunnen woningen met een koopsom tot € 245.000 op deze manier gefinancierd worden. Lees in ons vorige blog ( link in intro) over dit onderwerp, wat de regels zijn en aan welke eisen je moet voldoen.

Bron: www.nu.nl/wonen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.