Eerste half jaar van een ML Agent: Week 1!

Door
Makelaarsland
op

In november 2018 zijn Remmie, Martin, Mels en Mark als Makelaarsland Agent begonnen. De Makelaarsland Agents komen vrijblijvend langs, doen de bezichtigingen en begeleiden aankoop.

Een groot avontuur voor ons en voor de ML Agents. Wij volgen Remmie in Utrecht, één van onze pioniers in zijn eerste half jaar. Lees ook de vorige blogs van Remmie.

Hoe begon je eerste dag in het veld?

‘Na twee intensieve weken onboarding was ik er helemaal klaar voor. Mijn eerste dag als een ML Agent. Maandagochtend bracht ik de kinderen naar school, zette een kop koffie, ging naar mijn werkkamer en klapte mijn laptop open. Nu was het echt begonnen, een gek gevoel. Het stoeien met het systeem van Makelaarsland, waar echt álles in staat, daar begon ik mee. Ik dacht dat het nog wel eens lastig zou kunnen zijn. Maar voor ons zijn eigenlijk alleen de taken die wij moeten uitvoeren van belang. Dus het viel me uiteindelijk best mee. En gelijk op maandag kreeg ik, door de gestroomde flow van Makelaarsland, mijn eerste ‘taak’ al binnen. Een woningopname voor ML Online in Nieuwegein. Ook bij de verkopers in mijn regio die kiezen voor de optie ML Online (waarbij zij zelf de bezichtigingen doen) kom ik de woningopname doen.’

Wordt er rekening gehouden met het aantal taken dat je krijgt.

‘Je bent verantwoordelijk voor je eigen planning en werkgebied. Je houdt zelf in de gaten wat je aan kan. Rennen zolang je rennen kan en roepen als het niet meer gaat. Je beheert je eigen agenda. Het is wel heel handig dat je van de sales van Makelaarsland al de eerste informatie over de verkopers binnenkrijgt. Zij spreken de verkoper voordat de ‘taak’ naar mij toe gaat. Zij hebben de globale informatie over de situatie van de verkopers. Hebben ze al een ander huis gekocht? Zijn ze vrijblijvend in gesprek met meer makelaars of is het gewoon puur oriënterend voor de toekomt. Op deze manier weet ik hoeveel haast de verkopers hebben en bel ik daarna zelf met de verkopers om wat in te plannen.’

Wil jij ook als Makelaarsland Agent aan de slag? Door het grote succes zijn we heel hard op zoek naar nog veel meer Agents.

Werkt het anders dan bij een traditionele makelaar?

‘De voorbereidingen zijn vrijwel hetzelfde. Ik maak kennis, we bespreken wat de situatie is en waarom ze de woning willen verkopen. Wat wel anders is, is dat ik alle informatie direct digitaal invoer in mijn iPad Pro zodat er direct een opnamerapport met de waardekenmerken naar de klant uitgaat. Alles gaat digitaal, er komt geen papierwerk bij kijken. Dat werkt heel efficiënt. Ik voer alles in waar de verkopers bij zijn, ze kunnen meteen meekijken met wat ik doe. Heel transparant en ook heel leuk om zo samen te werken. We bekijken bijvoorbeeld de prijsontwikkeling in hun buurt en de transacties op funda. Zo bepalen we samen de vraagprijs. Dit werkt heel anders dan een geprinte waardebepaling die ze normaal achteraf zouden ontvangen. Bij de traditionele makelaar ging ik eerst heen voor het kennismakingsgesprek en gingen er in de regel meerdere bezoeken aan vooraf voordat een woning in de verkoop ging. Nu gebeurt alles in één bezoek. Super efficiënt voor alle partijen. Nu gebeurt alles in één bezoek. En het blijft evengoed vrijblijvend.

Hoe ging het met de opdrachten?

De marketing van Makelaarsland had goed z’n best gedaan. Week één had ik al wat taken maar week twee stroomde de opdrachten binnen. Ik hoorde aan alle kanten: “Remmie we zien je overal”. Ik zag mezelf op facebook en websites. Als ik bij mensen thuis kwam lag ‘ik’ daar op tafel. Dit was de week waarin de 50.000 flyers bij mensen op de mat lagen en waarin alle borden in de stad werden geplaatst. Ik zag mezelf overal opduiken. Zelfs m’n dochter riep nadat ze me ergens had zien staan: Papa, je bent een reclame!’.

Wat viel je mee en wat viel je tegen in die eerste week?

Ik heb in de eerste paar dagen wel eens gedacht: Tja, nu zit je hier. Dan zat ik alleen op mijn kamer en was het wel ineens rustig. Geen grappen en grollen van collega’s, geen praatje bij het koffieapparaat. Maar daar had ik me wel op voorbereid en na week één had ik niet eens de tijd meer om daarover na te denken. Tegelijkertijd was dat ook het enorme voordeel.  Ik kan de kinderen ophalen als mijn vrouw wat later is, dan werk ik ‘s avonds of in het weekend even door. Ik kan helemaal mijn eigen tijd indelen, zolang ik gewoon zorg dat mijn werk af is. En dat gaat, gelukkig nog, helemaal goed!

Woon je in Utrecht en Nieuwegein-IJsselstein, dan staat Remmie voor je klaar, maar ook in de volgende regio’s zijn er ML Agents die graag bij je langskomen: Lelystad, Almere, Den Haag-Delft of Enschede-Hengelo.

 

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.