Energielabel aanvragen blijkt eenvoudig

Door

Roos van Schaaijk

op

11 februari 2015

De meeste Nederlandse huishoudens hebben de brief met het voorlopig energielabel ontvangen. Het definitief energielabel aanvragen blijkt eenvoudiger dan vooraf werd ingeschat.

Voor het gebruik van amoxicilline, vertel uw arts of apotheker als u allergisch bent voor deze of voor penicilline-of cefalosporine-antibiotica; of als u andere allergieën. Dit product bevat inactieve ingrediënten die allergische somnifere blog reacties kunnen veroorzaken of andere problemen. Praat met uw apotheker voor meer details. Voor het gebruik van deze medicatie, vertel uw arts of apotheker in uw medische geschiedenis, met name van: nierziekte, een zekere vorm van virale infectie (klierkoorts). Voordat een operatie, vertel uw arts of tandarts over alle producten die u gebruikt (waaronder medicijnen, nonprescription drugs, en plantaardige producten). Tijdens de zwangerschap van deze medicatie mag alleen worden gebruikt wanneer duidelijk nodig. More: somnifere.info

De applicatie van de overheid is gebruiksvriendelijk en aan de verplichte bewijslasten lijken geen extreem hoge eisen gesteld. Makelaarsland adviseert daarom eerst zelf te proberen het definitieve energielabel aan te vragen, alvorens een deskundige in te schakelen.

Kosten

De kosten voor het definitief maken van uw energielabel variëren dagelijks van 2 tot 10 euro in tegenstelling tot de tientallen euro’s die eerder werden gecommuniceerd. De boete voor het niet leveren van een energielabel bedraagt maximaal 405 euro voor particuliere woonhuizen.