Fors minder aanbod NVM Open Huizen Dag

Door
Makelaarsland
op

Zaterdag (30 september) vindt de najaarseditie van landelijke NVM Open Huizen Dag plaats. Uit cijfers blijkt dat het aantal huizen dat meedoet sterk is afgenomen. Zeker in de Randstad en met name de grote steden is dit merkbaar. Zondermeer een gevolg van de zeer sterke verkopersmarkt waarin huizen vaak binnen no-time verkocht zijn en de halfjaarlijkse Open Huizen Dag niet eens halen.

Landelijk heeft de NVM Open Huizen Dag dit keer ruim 17.500 deelnemende huizen. Dit is ca 11.500 huizen minder dan 1 jaar geleden, toen de teller nog op 29.000 stond. Ook in voorjaarseditie zagen we een terugval van 15.000 deelnemende huizen ten opzichte van het jaar daarvoor (22.000 vs 37.000).

Minder aanbod wel positief voor verkoper

Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland: “Het wordt zaterdag een interessante dag. Wij zijn heel benieuwd of de deelnemende woningen kunnen rekenen op veel bezoek vanwege de enorme schaarste. Of juist op weinig bezoek omdat geïnteresseerden nauwelijks een Open Huizen Dag rondje kunnen inplannen. In Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven doet nog geen 8% mee, zo zie ik op funda. Zelf verwacht ik dat het positief uit zal vallen voor huizenverkopers die meedoen. Bij de voorjaarseditie waren er ook al veel minder deelnemende huizen, daardoor steeg het aantal bezoekers van gemiddeld 3,6 naar 4,5 per woning.”

Verkopers plannen eigen Open Huizen dagen

Ondanks dat er fors minder aanbod is tijdens de lándelijke NVM Open Huizen Dag is het organiseren van soortgelijke initiatieven er niet minder populair op. Makelaars en verkopers organiseren steeds vaker zogeheten ‘Kijkdagen’. Bij gewilde huizen worden alle bezichtigingen dan geclusterd. Zo wordt de grote aanloop aan het begin van de verkoop in een keer opgevangen. “Een prima manier voor verkopers die de landelijke NVM Open Huizen dagen niet willen afwachten en hun huis maximaal onder de aandacht willen brengen.”, aldus Stoop.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.