Funda extra diensten; wat leveren ze op?

Door

Blinqlab

op

20 juli 2018

Een belangrijk en misschien wel het bekendste hulpmiddel om je huis verkocht te krijgen in Nederland is natuurlijk funda. Met 40 miljoen bezoekers per maand is de kans dat jouw potentiële koper op funda rondneust erg groot. Maar hoe zorg je er voor dat jouw huis of appartement opvalt tussen al dat aanbod?

Om je te kunnen onderscheiden van huizen in jouw buurt of straat, biedt funda in aanvulling op een basisplaatsing een aantal extra diensten. Deze extra diensten helpen jouw huis optimaal te presenteren zodat het opvalt én beter gevonden wordt. Funda heeft daarvoor de volgende opties:

  • Funda Presentatie Pakket
  • Promolabel
  • Toppositie
  • Woning in beeld

Wil jij jouw huis verkopen en weten hoe je meteen alle aandacht van potentiële kopers trekt? Vraag dan nu een vrijblijvend informatiegesprek aan.

Funda Presentatie Pakket: Kortere verkooptijd en hogere verkoopkans

De eerst indruk maak je maar één keer. Zorg daarom dat je huis zo optimaal mogelijk in beeld gebracht wordt. Het Presentatie Pakket helpt je daarbij en is een waardevolle aanvulling op de professionele fotografie.

Onderzoek van funda in april van dit jaar heeft aangetoond dat een Presentatie Pakket direct invloed heeft op de verkooptijd en de kans dat de woning verkocht wordt. De mediaan van de verkooptijd -zeg het gemiddelde van de verkooptijd- van een woning wordt met een Presentatie Pakket met 22 dagen verkort. Daarnaast ligt de kans dat een woning daadwerkelijk wordt verkocht 20% hoger indien een Presentatie Pakket wordt ingezet.

funda presentatie pakket

Het verschil met een basisplaatsing?

Een woning met een Presentatie Pakket komt hoger in de zoekresultaten dan een huis met een basisplaatsing of een huis met bijvoorbeeld alleen een plattegrond. Bezoekers van funda waarderen een transparante en complete presentatie. Omdat een Presentatie Pakket daaraan bijdraagt, beloont funda die investering met betere zichtbaarheid.

Zoek op funda maar eens naar een huis in een plaats, wijk of straat. Dan valt direct op dat de bovenste vermeldingen in de zoekresultaten vrijwel altijd drie icoontjes laten zien. Linksonder in de foto. Die icoontjes geven aan welke extra presentatie diensten zijn afgenomen. De eerste voor een plattegrond, de tweede voor 360 graden foto’s en de laatste voor video.

Wat houdt het Presentie Pakket in?

Een Presentatie Pakket bestaat uit plattegronden, 360 graden foto’s en een video.

Plattegronden op funda zijn interactief en worden zowel in 2D als 3D weergegeven. Potentiële kopers krijgen hierdoor een goed beeld van de verhoudingen in jouw huis. Zo wordt direct duidelijk waar bijvoorbeeld een badkamer zich bevindt of hoe groot die kinderkamer nou daadwerkelijk is.

De 360 graden foto’s stellen je in staat om middenin een ruimte te gaan staan en daadwerkelijk rond te kijken. Op je gemak alle details bestuderen. In een aantal gevallen zijn de 360 graden beelden gekoppeld en kan je doorklikken naar de volgende ruimte. Dit heet een Virtuele tour en stelt je in staat de woning vanaf je vakantie adres alvast te bezichtigen.

De video toont de foto’s als een slideshow, of geeft een rondleiding door de woning. Die laatste vorm (de ‘walkthrough’ video) wordt ook door funda beloont met een hogere positie in de zoekresultaten.

Wanneer gebruik je een Presentatie Pakket?

Een Presentatie Pakket verrijkt de presentatie van je huis in de basis. Je verschaft meer informatie over de woning zelf en maakt jouw huis daarmee interessanter voor bezoekers op funda. Daarnaast sta je gedurende één jaar hoger in de zoekresultaten. Daarom is deze extra presentatie dienst perfect in te zetten vanaf het eerste moment dat je je huis te koop aanbiedt.

Meer weten over het funda Presentatie Pakket

Promolabel:  Spring eruit bij de zoekresultaten

Met het Promolabel krijg je meer ruimte voor je presentatie in de zoekresultaten. Je krijgt namelijk één extra regel in de zoekresultaten voor een uitnodigende tekst. Bovendien val je extra op in de resultatenlijst omdat je een gekleurd tekstlabel toevoegt aan je hoofdfoto of een mozaïek van foto’s laat zien. Dankzij het Promolabel springt jouw huis meer in het oog en nodigt de pakkende tekst uit om door te klikken naar de totale presentatie.

Verschil met de basisplaatsing en het funda Presentatie Pakket?

Met een Presentatie Pakket verschijn je hoger in de zoekresultaten ten opzichte van een basisplaatsing. Ook laat je meer zien van je huis. Met een Promolabel val je binnen de zoekresultaten meer op. Dus ook als er in jouw straat, buurt of stad veel andere woningen met een Presentatie Pakket staan.

Wanneer gebruik je het Promolabel?

Het Promolabel kan je op ieder gewenst moment inzetten. Maar neemt de interesse in jouw huis wat af en wil je meer aandacht voor je presentatie? Dan is de inzet van een Promolabel een uitstekende keus om nieuwe potentiële kopers te trekken. Hou je open huis? Ook dan is het Promolabel een uitstekende manier om dat kenbaar te maken. Het Promolabel schaf je aan voor één maand en is daarmee meerdere momenten te gebruiken.

Meer weten over het Promolabel

Toppositie: Bovenaan de zoekresultaten

Dankzij de Toppositie staat jouw huis echt bovenaan de pagina met zoekresultaten. Jouw huis wordt uitgelicht in één van de drie posities bovenaan de zoekresultaten. Daarmee ben je dus vrijwel altijd als eerste in beeld. Er zijn maar drie posities.  Dus zijn er meer woningen als Tophuis aangemeld? Dan rouleren de woningen per toerbeurt.

Verschil met de basisplaatsing?

Behalve je plaats in de reguliere zoekresultaten wordt jouw huis ook per toerbeurt bovenaan de pagina weergegeven. Dat betekent extra zichtbaarheid voor bezoekers op funda.

Wanneer gebruik je de Toppositie?

Net als bij het Promolabel zorg je voor betere zichtbaarheid en meer aandacht voor jouw huis op funda. De kans dat een potentiele koper daarmee naar de presentatie van jouw woning getrokken wordt is daarmee groter. Ook de Toppositie neem je voor één maand af en is daarmee op ieder moment dat je meer aandacht wenst in te zetten.

Meer weten over de Toppositie

Woning in Beeld: Tot wel 3 miljoen bezoekers per maand

Jouw huis op de homepage van funda! Dat is wat Woning in Beeld doet. Is jouw huis interessant voor mensen buiten de regio of een uniek object? Dan trekt Woning in Beeld de aandacht nog voordat iemand zoekcriteria heeft ingevoerd. Je bepaalt zelf of jouw huis voor landelijk publiek zichtbaar is of dat je het aan mensen uit specifieke provincies wil tonen. Met een Woning in Beeld wordt het bereik van jouw woning uitgebreid naar tot wel 3 miljoen bezoekers per maand.

Verschil met de basisplaatsing?

Het verschil met de basisplaatsing, maar ook met de producten als Tophuis en Promolabel is duidelijk; van een regionale focus naar provinciale of zelfs landelijke aandacht.

Wanneer gebruik je Woning in Beeld?

Is je basispresentatie op orde en heb je binnen jouw regio al diverse extra diensten geprobeerd? Of is er in jouw regio veel interesse van bezoekers die buiten jouw regio wonen? Dan zet je Woning in Beeld in als extra dienst om nieuwe potentiële kopers naar de presentatie van je huis te trekken. Ook deze dienst neem je per maand af.

Meer weten over Woning in beeld

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.