Funda is vernieuwd

Door
Roos van Schaaijk
op

Funda heeft de vormgeving van haar website vernieuwd. De website is moderner, mobieler en gebruiksvriendelijker. Foto’s hebben een prominentere rol en worden op een andere wijze getoond. 

Wat wijzigt er aan de presentatie?

  • Foto’s worden veel groter getoond
  • De eerste 6 foto’s worden op de overzichtspagina getoond (zie afbeelding hierboven)
  • Alle gegevens; kenmerken, omschrijving, extra informatie, kaart worden op één pagina getoond
  • Nieuwe dienst Toppositie geïntroduceerd

Wijziging in statistieken

Het nieuwe funda

biedt alle objectgegevens op één pagina aan. Dit brengt een verandering met zich mee ten aanzien van het meten van de statistieken. Funda verwacht dat het cijfer ‘bekeken’ zal dalen met 40 tot 50%. Uit de vele gebruikerstests die rondom het redesign zijn uitgevoerd, blijkt echter dat binnen het nieuwe funda een zoeker meer details en informatie per woning tot zich neemt. De situatie van de oude statistieken was dat het cijfer ‘bekeken’ het aantal pageviews weergaf.

Elke keer wanneer een bezoeker van tabblad wisselde binnen de objectdetailpagina, werd dit geregistreerd als een nieuwe pageview, dus als één keer bekeken. De toekomstige statistieken geven een realistisch beeld van de interesse in een woning en hoeveel keer deze daadwerkelijk is bekeken.

De daling wordt over een periode van enkele weken zichtbaar, omdat funda het verkeer naar de nieuwe website de eerste 2 weken opvoert.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons jou gratis en vrijblijvend bellen. 

Ja, bel mij terug

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.