Hier wordt een inbreker blij van!

Door
Makelaarsland
op

Het is vakantietijd. Niet alleen worden de werkende man en vrouw hier blij van, voor de inbreker is dit een gouden tijd om het ‘werk’ te doen. Zij hebben alle rust en ruimte om jouw huis leeg te halen. Helemaal voorkomen is bijna onmogelijk, maar tegenwerken kun je ze wel.

Denk als een inbreker en wees alle ellende zo goed mogelijk voor. Let op dat de volgende situaties niet voorkomen, want daarmee werk je de inbraak sneller in de hand.

1. Vakantiekiekjes op social media

Hoe verleidelijk het ook is om je mooie vakantiemomenten direct te delen met je 600 vrienden op facebook of instagram, wacht daarmee totdat je weer thuis bent. Ook al staat je exacte adres niet in je profiel, door het bekijken van andere foto’s of informatie via via, is het niet moeilijk om te achterhalen waar je woont. Dus geef inbrekers geen ‘uitnodiging’ om eens te kijken of jij je koffers al hebt gepakt.

2. Ladders, groene bakken en gereedschap

Vaak wordt er gezegd: ‘Aahh joh, bij ons valt toch niks te halen’. Inbrekers geven vaak aan dat de gelegenheid tot inbreken eerder de ‘trigger’ is dan de wetenschap dat er een grote ‘buit’ te halen is. Dus als er een raam op een kiertje staat en een ladder of groene bak binnen handbereik is, is de verleiding om binnen te sneaken en op ‘onderzoek uit te gaan’ zeer groot.

3. Donker en duister

‘Wat het daglicht niet kan verdragen’, is een samenvatting voor de activiteiten die een inbreker van plan is om uit te voeren. Voor hen geldt, hoe donkerder hoe beter. Een lamp met een bewegingssensor is dan een goede en redelijke makkelijke oplossing. Niet alleen zoeken ze liever een huis dat minder goed verlicht is. Ook wekken dit soort preventiemiddelen de indruk dat je bezig bent met het beveiligen van je huis. Met ‘echte’ beveiliging schrik je inbrekers natuurlijk sowieso af, maar de kosten kunnen hoog liggen. Wist je dat je met een nep-camera de kans op inbraak ook al flink kunt verkleinen? Voor een bedrag van nog geen tien euro koop je een dummy-camera die je op je gevel kunt monteren. Ze zijn niet van echt te onderscheiden maar hebben wel al effect.

4. Toegang tot je wachtwoorden

Vaak vult je computer je wachtwoorden vanzelf al in als je deze aan zet. Zorg ervoor dat inbrekers hier geen gebruik van kunnen maken als ze bij je binnen zijn. Online valt er vaak ook nog van alles te ‘stelen’. Sowieso is het een goed idee om kratje met waardevolle spullen bij één van de buren of een familielid neer te zetten. Als zij niet op vakantie zijn uiteraard.

5. Uitpuilende brievenbussen

Een overvolle groene brievenbus of een brievenbus waar de kranten half uithangen werkt als een uitnodiging voor inbrekers. Niemand thuis om op te ruimen, niemand thuis om op te letten, denken ze dan. Plak (tijdelijk) een Nee-Nee sticker op je brievenbus of vraag één van je buren om de bus af en toe te legen.

6. Weelderige begroeiing

Een beetje privacy is leuk en dát vindt de inbreker nou ook. Hoge struiken en heggen zorgen ervoor dat mensen niet makkelijk naar binnen kunnen kijken maar geeft de inbreker ook de kans om een rustig en onzichtbaar vanaf de weg de boel  te komen inspecteren. Als je dan toch één keer de snoeischaar erdoorheen haalt, doe dat dan voordat je op vakantie gaat.

Deze tips opvolgen zal je een hoop ellende schelen. Wat óók scheelt, maar dan in de portemonnee, is verkopen met Makelaarsland. Bereken jouw besparing!

Bereken mijn besparing

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.