Hoe staat jouw hypotheek ervoor?

Door
Makelaarsland
op

Benieuwd of alles goed zit met jouw hypotheek? Of wil je weten of deze even wat extra aandacht nodig heeft? Nu of in de toekomst? Met de gratis Hypotheek Stresstest van ING weet je het in 10 minuten. Ook heel handig voor niet-klanten van ING.

Je ziet meteen welke stappen je kunt zetten om je financiële situatie te verbeteren en je krijgt handige tips om grip te houden op jouw financiën ook als je geen klant bent bij ING.

Doe de Hypotheek Stresstest

De 3 meest gestelde vragen:

Wat als ik niet alles heb afgelost aan het einde van de looptijd?

Je hebt onvoldoende gespaard of te weinig vermogen opgebouwd om jouw hypotheek aan het einde van uw looptijd in één keer af te lossen? Dan houd je een schuld over. Hiervoor kun je onder voorwaarden opnieuw een hypotheek afsluiten. Houd er wel rekening mee dat je veelal geen aanspraak meer kunt maken op hypotheekrenteaftrek. Hierdoor vallen de netto maandlasten hoger uit dan je gewend was.

Ik kan met moeite mijn hypotheek betalen, wat nu?

Het kan iedereen gebeuren; problemen met het betalen van de hypotheek. Maak je je zorgen? Bel dan gelijk met je hypotheekverstrekker. Ook of juist als je nog geen betaalachterstand hebt.

Hoe voorkom ik een restschuld als ik in de toekomst verhuis?

Als de verkoop van je huis onvoldoende oplevert om je hypotheek af te lossen, zit je met een restschuld. Wil je dit voorkomen met oog op een toekomstige verhuizing? Los dan af. Of wijzig je hypotheekvorm naar een vorm waarmee je meer aflost. Je verlaagt dan je hypotheekschuld en verkleint zo de kans op een eventuele restschuld.

Net als 17.000 andere slimme verkopers 1 x per maand tips en nieuws ontvangen?

Ja, ik ontvang graag tips en nieuws

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.