Hypotheekadvies: do’s en don’ts

Door
Makelaarsland
op

Ga jij binnenkort op huizenjacht? Dan is het altijd goed om op de hoogte te zijn van jouw hypotheekmogelijkheden. Om je op weg te helpen, leggen wij je graag uit wat je wél en niet moet doen bij het inwinnen van hypotheekadvies.

Do’s

  • Bereid je goed voor. Win hypotheekadvies in vóór je gaat bezichtigen. Zo kun je namelijk veel gerichter zoeken en heb je zeker bij een populaire woning een mooie voorsprong omdat jij al weet wat je kunt lenen.
  • Maak een wensenlijstje. Zorg dat je bent voorbereid, zo kan een adviseur jou namelijk het beste helpen. Denk bijvoorbeeld aan de voor jou maximale maandlasten, wil je gaan verbouwen? Wat mag dit bijvoorbeeld kosten? Hoeveel eigen geld wil je investeren?
  • Kom alles te weten. Informeer goed naar de voorwaarden en maak vooral een keuze die bij jou past en waar jij je goed bij voelt. Denk bijvoorbeeld aan tussentijds aflossen of aan korting als je ook bankiert bij de hypotheekverstrekker.
  • Neem de tijd. Er staat gemiddeld anderhalf uur voor een gesprek. Stel hier al je vragen, zeker als je voor het eerst een huis gaat kopen.

Don’ts

  • Berekentool. Ideaal, maar baseer jouw te lenen bedrag niet alleen op tools van het internet. Soms is er meer mogelijk dan je denkt! Of minder..
  • Goedkoop is duurkoop. Kijk niet alleen naar de advieskosten van een hypotheekadviseur maar kijk ook welke risico’s de adviseur inzichtelijk kan maken bij het aankopen van een huis.
  • Bieden. Wees er van overtuigd dat het bedrag dat je gaat bieden, ook echt kunt lenen.
  • Maximale hypotheek. Bedenk dat dit direct invloed heeft op je maandlasten. Misschien wil je niet minder besteden aan uitgaan en vakanties? Nu kun je er nog voor kiezen om in een iets lagere prijsrange te zoeken.

Wij helpen je graag

Wil jij graag zelf een oriënterend gesprek? Dat kan! Je kunt via ons een aanvraag doen bij ING. Zij kunnen jou informeren over de hypotheekmogelijkheden die bij jou passen. Dat kan met een gesprek op kantoor maar ook op een moderne manier! Zo kun je tegenwoordig videobellen met de hypotheekadviseur van ING.

Op deze manier kun je makkelijk tussen je werk door of in de avond een gesprek voeren. Daarbij kan dit gesprek ook met meerdere personen, op meerdere locaties, plaatsvinden. Dus is jouw partner aan de andere kant van het land, geen probleem! Fijn toch?

Vraag gratis hypotheekgesprek aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.