Ik wil mijn eerste huis kopen

Door

Makelaarsland

op

24 oktober 2018

Het kopen van je eerste huis is spannend. Wellicht ga je voor het eerst samenwonen of ga je jouw ouderlijk huis verlaten. Ben je al uitgebreid op zoek naar je ideale huis of ben je gewoon op zoek naar wat meer informatie over hypotheken.

Wat kan ik maximaal lenen?

Je wilt je eerste huis kopen, dan begint jouw huizenjacht met het berekenen van je maximale leenbedrag. Wat je kunt lenen op basis van jouw of jullie inkomen is afhankelijk van verschillende factoren. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je mogelijkheden is het handig om de uitgebreide berekening te doen. Bij deze berekening kan je eenvoudig je huidige loon, eventuele schulden en de prijs van je nieuwe woning invullen. Zo weet je binnen een paar minuten of je droomhuis tot de mogelijkheden behoort.

Meer concrete informatie over wat jij nu kan lenen?

Welke kosten zijn er allemaal?

Met de huidige regelgeving is het mogelijk om tot 100% van de waarde van je nieuwe woning te financieren. Naast de verkoopprijs van het huis zijn er een aantal (verplichte) bijkomende kosten die gemaakt worden. Deze kosten kunnen niet meegefinancierd worden. Een klein overzicht van de mogelijke kosten:

  • Advieskosten
  • Overdrachtsbelasting
  • Taxatiekosten
  • Notariskosten
  • Kosten aankoopmakelaar

Alles over de hypotheek

Het kopen van je eerste huis is één van de belangrijkste dingen in je leven. Het is daarom niet meer dan logisch dat je jezelf goed wilt verdiepen in je mogelijke hypotheek. Welke voorwaarden zitten er aan een hypotheek, welke hypotheekvormen zijn er en wat is er, naast een aantrekkelijke rente, nog meer belangrijk bij het afsluiten van een hypotheek? Al deze vragen spelen waarschijnlijk al door je hoofd.

Welke hypotheek past bij jou?

Het is belangrijk dat een hypotheek bij je persoonlijke situatie past. Wanneer je bijvoorbeeld een dure hobby hebt, is het in veel gevallen niet handig om maximaal te lenen. Wanneer je verwacht dat je later meer gaat verdienen dan in je huidige situatie, dan kan een annuïteiten hypotheek handig zijn. Hierbij ga je namelijk steeds meer aflossen. Mocht je meer willen weten, kom dan gerust eens langs voor een gratis oriënterend gesprek.

Hypotheekvormen voor starters 

Van bezichtiging tot notaris

Het moment dat je voor de eerste keer je huis ziet, tot het moment van het in ontvangst nemen van de sleutels. Zodra je de online oriëntatie en het bezichtigen van je favoriete woning hebt afgerond breekt de spannendste periode aan. Je moet voor het eerst een bod doen, maar hoe weet je dat jouw bod het juiste is? En waar moet je rekening mee houden bij het doen van een bod ?Bekijk in ons actuele woningaanbod of er iets voor jou tussen zit. Nog geen woning gezien die bij jou past?

Maak een zoekopdracht aan ontvang elke dag het nieuwste passende woningaanbod uit heel Nederland.

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.