Blog: Interieurstyling voor verkoop

Woonkamer: creeër meer ruimte

Inkopper: wanneer je je huis wilt verkopen, moet het er op z’n best uit zien. Maar dat is niet hetzelfde als op en top afgestyld. Wat het wel betekent? Verkoopstyliste Ghislaine van Delden van Stage of Styling geeft interieurstyling-tips voor een snelle verkoop.


interieur styling voor verkoop

Voordelig voor verkoop

Hoewel de opstelling van de woonkamer op de linker foto ongetwijfeld heel knus is voor de bewoners, is het niet de meest voordelige voor de verkoop van het huis. Het ‘woont’ dan wel knus, maar het toont afgesloten en klein. En dat terwijl je als koper vooral vierkante meters wilt kopen; je wilt ruimte voor je geld! Dat is dus wat je moet laten zien.

Plaats je meubels daarom altijd zo, dat er een open ruimte ontstaat. Geen bank die het zicht blokkeert en waar je omheen moet lopen. Zet ook geen stoel of side table in de loop. Dat werkt allemaal visueel als blokkade. Een kleed mag je best laten liggen, zeker als het een grote ruimte is, geeft dat warmte aan een zithoek. Spreekt voor zich dat het een fris kleed moet zijn en geen bevlekt exemplaar. Dan kan je beter kiezen om ook het kleed weg te halen of te investeren in een nieuwe.

Schuiven met meubels

Interieurstyling komt vaak neer op schuiven en verplaatsen. Om de ruimte groter te doen lijken, is ook de stoel weggehaald. Zou hij bijvoorbeeld neergezet zijn op de oude plek van de bank zou hij de kamer alsnog afsluiten. Niet de bedoeling. Daarbij is het een donkere vlek op de foto en voegt het niets toe. Een nieuwe plek in huis of tijdelijk naar de opslag is de oplossing. Door te schuiven met de meubels komt er geen meter bij, maar op het oog win je vierkante meters en daar gaat het om.

Creëer licht in je interieur

Tweede grote verbetering is het licht! Trek rolgordijnen omhoog, schuif gordijnen naar de zijkant en laat licht zien. De jaloezieën zijn hier niet omhoog gedaan, maar wel open gedraaid om zo veel mogelijk licht binnen te laten. In dit huis was dat beter dan de jaloezieën op te trekken. Het geeft mooi diffuus licht en je ziet het huis aan de overkant niet meteen. Wat fris gekleurde kussens op de bank geven de kamer een licht en sfeervol gevoel. Klaar voor de verkoop!

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.