Makelaarsland ervaringen: Kijkers in alle soorten en maten

Door
Makelaarsland
op

Annemarie Barbier beschrijft in haar blog de ervaringen van de verkoop van haar huis. In haar laatste blog beschrijft ze, met een knipoog, wat voor type kijkers zij heeft rondgeleid en wat je (zoal) kunt verwachten als je zelf de bezichtigingen doet.

“Ons huis is verkocht. Daar zijn we blij mee. Een mooi moment om eens achterover te leunen en de afgelopen periode nog eens de revue te laten passeren. Welke soorten kijkers hebben we over de vloer gehad? Een vrije interpretatie van de werkelijkheid.

De nieuwsgierige kijker.
Brengt avonden door op funda. Gebruikt de Open Huizen Dag als de rubriek ‘Binnenkijken’, maar dan live. Is niet geïnteresseerd in het kopen van een huis, maar wil de binnenkant graag met eigen ogen zien. En is ook benieuwd naar het uitzicht. Want ze – meestal een ze – rijdt hier al jaren langs. Haar partner is de chauffeur. Hij mag ook de brochure dragen.

De trage kijker.
Kijkt al maanden op funda naar hetzelfde huis, maar laat de Open Huizen Dag voorbijgaan, want dan staat er wat anders op zijn programma. Belt uiteindelijk toch voor een afspraak, maar kan pas 4 weken later. Neemt de tijd voor de rondleiding en wil er ‘een paar nachtjes over slapen’. Na 5 weken laat hij weten dat het toch niets is.

De afgestudeerde kijker.
Heeft de brochure van voor naar achter en boven naar onder gespeld. Kent de afmetingen van de kamers en het bouwjaar van de cv-ketel uit zijn hoofd. Stelt ter plekke gedetailleerde vragen. Bijvoorbeeld over het materiaal van het platte dak, de opbrengst van de zonnepanelen gedurende de afgelopen 3 jaar en het aantal stopcontacten onder de pergola. Met deze informatie kan hij een goede afweging maken.

Zelf de bezichtigingen doen? Hoe werk dat dan?

Bekijk hoe onze verkopers dat doen (video 1:32)

De ‘wij wonen hier al’ kijkers.
Lopen door het huis alsof ze het al gekocht hebben, en zijn ondertussen de boel aan het verbouwen en inrichten. Daar maken ze de babykamer, en tegen die muur komt hun bank. De kozijnen gaan ze donkergrijs verven en naast de badkamer maken ze een sauna. Zo snel als de plannen ontstaan, verdampen ze ook weer.

De spontane/daadkrachtige kijker.
Rijdt langs het huis, ziet een bord met ‘te koop’ in de tuin staan en belt aan. Krijgt meteen een rondleiding, vertelt na afloop direct wat hij ervan vindt en belt de volgende dag met een bod. Een tweede keer kijken is niet nodig.

De ‘ik heb het al gezien’ kijker.
Heeft een afspraak gemaakt voor een bezichtiging, maar weet op het moment dat hij het huis binnenstapt al voor 99% zeker dat het toch niet is wat hij zoekt. En binnen 10 seconden wordt zijn indruk bevestigd. Is zo fatsoenlijk dat hij mee hobbelt met het rondje door het huis, vraagt om een brochure en geeft aan dat hij binnen een week zal reageren. En dat alles binnen een kwartier.

De calculerende kijker.
Heeft al uitgerekend hoeveel hypotheek hij nodig heeft en wat dan zijn maandelijkse lasten worden, rekening houdend met de verkoop van zijn eigen huis. Wil nu vooral weten hoeveel de verfraaiingen kosten die hij op de korte en de lange termijn wil uitvoeren. En is natuurlijk ook geïnteresseerd in de hoogte van de gemeentelijke belastingen en onze gas-, water- en elektrarekening.

Van kijker naar koper

Na een flink aantal bezichtigingen is een van deze kijkers een koper geworden. Net in die periode geniet onze eigen makelaar van zijn vakantie. Een collega van Makelaarsland neemt de honneurs waar. Dat doet ze prima, wij merken niet dat dit voor haar een nieuw dossier is. Zodra we met de koper een prijs en overdrachtsdatum hebben afgesproken, worden alle formaliteiten snel en correct geregeld.

Makelaarsland aanraden? Jazeker!

Ga je verhuizen, wil je een professionele makelaar en ben je bereid zelf de bezichtigingen te houden? Dan kan ik Makelaarsland aanraden.”

Benieuwd hoe wij werken?
Lees hier meer

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.