Kijkers zelf rondleiden in ons huis? Dat kunnen wij!

Door
Juul Dijkhuis
op

Sinds mijn vrouw en ik samen zijn, hebben wij al drie keer een huis verkocht. In alle drie de keren hebben wij de kopers van ons huis zelf rondgeleid. Potentiële kopers willen namelijk geen verkooppraatjes maar willen het huis zien en details over het huis kunnen vragen. Wie kan een huis nou beter verkopen dan de eigenaar die ooit voor het huis gevallen is?

Geen verkooptrucjes

In 1996 zijn wij gaan samenwonen en hebben ons eerste huis gekocht. Wij kochten het huis van een woningbouwvereniging tegen een zeer gunstig bedrag van 70.000 gulden. Achteraf waren wij niet zo blij met de woonplaats en gingen in 1998 op zoek naar een koper. Hiervoor hebben wij een regionale makelaar ingeschakeld. Op een dag stonden spontaan geïnteresseerden bij de voordeur. Eigenlijk moesten wij ze verwijzen naar de verkopende makelaar. Gelukkig hebben wij dat niet gedaan. Mijn vrouw was thuis en heeft de rondleiding verzorgd. Zij heeft de verkooptrucjes niet in haar bloed, maar na de bezichtiging was het huis binnen één week verkocht aan deze kijkers.

Toeval bestaat niet

In ons tweede huis hebben wij langer gewoond, namelijk van 1998 tot 2003. Onze oudste dochter was inmiddels geboren en graag wilden wij de volgende stap maken in onze wooncarrière. Een huis in een kinderrijke buurt en ook nog naast een speeltuin. Voor de verkoop hebben wij weer een regionale makelaar in de arm genomen. Er zijn meerdere bezichtigingen geweest verzorgd door onze verkopende makelaar, maar helaas zonder succes. Toen het huis een aantal maanden te koop stond deden wij mee aan een open huizen dag. In het laatste kwartiertje kwam er toch nog een kijker. Mijn vrouw heeft hem rondgeleid in het huis, en je raadt het al… Het huis was verkocht binnen een paar dagen.

Zelf rondleiden, ook bij huis #3

In 2016 begon het toch weer te kriebelen. Inmiddels hadden we twee kinderen en de jongste was al 11 jaar. Tijd voor de volgende stap. Een ruim huis in een rustige buurt. Voor de verkoop hebben wij het deze keer anders aangepakt. Wij waren gewend om zelf rond te leiden, dus hebben wij Makelaarsland ingeschakeld voor de verkoop. Uiteraard heeft mijn vrouw de kopers weer gevonden. Makelaarsland heeft de onderhandelingen over de verkoopprijs en de papieren rompslomp geregeld, en het huis was verkocht.

Is mijn vrouw een op de verkoop gerichte verkoopster?

Nee juist niet. Zij is juist vriendelijk en vertelt eerlijk alles over het huis wat de potentiële kopers echt graag willen weten. Zij kan namelijk erg goed uitleggen waarom zij jaren geleden voor het huis is gevallen. Zij kent de pluspunten van het huis, maar de nadelen vertelt ze ook. De mensen die rond worden geleid voelen de eerlijkheid en oprechtheid. Dat gevoel kan een makelaar minder goed overbrengen. Dat kunnen alleen de eigenaren van het huis. Tijdens een rondleiding kan een verkopende makelaar veel vragen over het huis niet beantwoorden. Dat overkomt huiseigenaren niet zo snel. Niet iedereen ziet het zitten om geïnteresseerden rond te leiden, maar als je het wel wilt, moet je er zeker voor kiezen om het zelf te doen.

De eerste stap is om potentiële kopers te interesseren voor jouw huis. Dat doe je met een goede online presentatie. Zodra ze jouw huis bezichtigen moet het huis de truc doen, maar een enthousiaste en vriendelijke eigenaar de rondleiding laten doen, kan echt het verschil maken.

Wil je meer weten over de dienstverlening van Makelaarsland? Zij bellen jou gratis én vrijblijvend om je alles uit te leggen over zelf rondleiden en alle stappen die volgen.

Vrijblijvend informatiegesprek aanvragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.