Makelaarsland Agent: De agenda’s lopen vol

Door
Makelaarsland
op

In november 2018 zijn onze eerste vier ML Agents begonnen. Zij zijn het gezicht van ML Lokaal in hun woonplaats.

ML Lokaal geeft onze verkopers, die niet zelf de bezichtigingen willen doen, óók de kans om met Makelaarsland te verkopen. En kopers kunnen ook bij ons terecht. Een groot avontuur voor ons en voor de ML Agents. Wij volgen Remmie in Utrecht, één van onze pioniers in zijn eerste half jaar.

Hoe staat het ervoor na 2,5 maand?

Vanaf het moment dat we begonnen zijn als Makelaarsland Agents hebben we niet stil gezeten. De eerste weken bestonden onze afspraken vooral uit taxaties. Kennismakingen met ING en Makelaarsland en het ontdekken van het systeem. Maar nu lopen onze agenda’s snel vol. Vooral met vrijblijvende opnames, verkoopopdrachten en bezichtigingen. In de twee maanden dat ik bezig ben, heb ik al ruim vijftig bezoeken aan verkopers gedaan.

Wat valt je op in ‘het veld’?

Wat me opvalt is dat de naamsbekendheid van Makelaarsland nog sneller groeit door de manier waarop we nu werken. Ik zit bij veel mensen thuis aan tafel, die stuk voor stuk heel enthousiast zijn. Zelf helpen we ook mee aan de promotie. De 10.000 flyers die we per persoon hebben gehad zijn bijna allemaal al weer op. Net dus een nieuwe batch besteld bij Makelaarsland. Ook de leads vanuit ING stromen binnen. Sommige klanten mogen we al voorzien in hun hele ‘klantreis’, zoals ze dat zo mooi noemen bij marketing. Dat is natuurlijk te gek. Er zijn makelaars die naar me toekomen en willen weten hoe het precies zit met het Agent Netwerk. Ze vragen zich af of het iets voor hen is

Is dit wat je had verwacht?

Het overtreft m’n verwachtingen. Het gaat allemaal sneller dan ik had gedacht. We zijn nu al aan het werven voor nieuwe Agents. In april begint er al een volgende groep van vijf ML Agents. Binnen vijf jaar willen we meer dan 100 Agents aan het werk hebben.

Ook de leads vanuit sales van Makelaarsland zijn waardevol en converteren goed. Klanten hebben namelijk altijd eerst een oriënterend gesprek met de sales-afdeling van Makelaarsland. Er wordt dan gekeken welke manier van verkopen het beste bij hen past: ML Online of ML lokaal. Bij ML Online doen wij de taxatie. Als ze voor ML Lokaal kiezen, gaan wij langs voor een vrijblijvende woningopname.

Ervaar je deze baan anders dan je ‘oude baan’ als makelaar?

Het werk al ML Agent is veel efficiënter dan ik gewend ben. We hebben de nieuwste apparatuur waardoor we veel professioneler te werk kunnen gaan bij de mensen thuis. We hebben alle data op onze iPad direct bij de hand. Klanten kunnen meekijken, dat vinden ze echt heel leuk, merk ik. En dit sluit natuurlijk naadloos aan op onze kernwaardes, samenwerken en transparant zijn. We kunnen laten zien wat woningen bij hen in de buurt ‘hebben gedaan’, hoeveel er te koop staat in hun buurt en meer cijfers. Verder heb ik veel meer vrijheid, werk ik soms extra in de avonden of in het weekend als ik overdag wat meer tijd met mijn kinderen wil doorbrengen.

Nu alles zo goed loopt, ben je dan op jezelf aangewezen?

Nee zeker niet. Er wordt vanuit Makelaarsland goed naar ons geluisterd. Elke twee weken hebben we sales-overleg. We kunnen dan terecht met onze feedback, verbeterpunten en krijgen antwoorden op vragen die we hebben. We hadden bijvoorbeeld andere wensen voor de nieuwe batch flyers, dat gaven we daar aan. Dan maakt marketing een voorstel waar wij akkoord op mogen geven en dan worden die besteld. Er wordt dus goed voor ons gezorgd.

Woon je in Utrecht en Nieuwegein-IJsselstein, dan staat Remmie voor je klaar, maar ook in de volgende regio’s zijn er ML Agents die graag bij je langskomen: LelystadAlmereDen Haag-Delft of Enschede-Hengelo.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.