Makelaarsland Agent: De oproep

Door
Makelaarsland
op

In november 2018 zijn onze eerste vier ML Agents begonnen. Zij worden het gezicht van ML Lokaal in hun woonplaats.

ML Lokaal geeft onze verkopers, die niet zelf de bezichtigingen willen doen, óók de kans om met Makelaarsland te verkopen. Een groot avontuur voor ons en voor de ML Agents. Wij volgen Remmie in Utrecht, één van onze pioniers in zijn eerste half jaar. Dit is deel één: De oproep. Lees hier ook Remmie’s volgende blog over de alles wat er op hem af kwam toen hij ‘ja’ had gezegd.

Wanneer zag je de oproep voor Makelaarsland Agent?

“Ik zag de eerste oproep in het voorjaar van 2018 online, het was een banner. Ik denk dat het via facebook was. Hij viel me op, die man met die cowboyhoed. Ik vond het stoer en anders. Dat trok mijn aandacht. Ik was nieuwsgierig. Wat zijn ze bij Makelaarsland van plan?

Ik werkte ruim 3,5 jaar bij een makelaarskantoor waar ik het heel erg naar mijn zin had. Ik zat goed op mijn plek, was niet van plan om weg te gaan en zeker niet naar Makelaarsland. Er heerst in de traditionele makelaardij best wel een (voor)oordeel over Makelaarsland. Ik hoorde vaak dat het geen professioneel bedrijf was. Dat je als verkoper alles zelf moet doen en dat er onervaren makelaars op kantoor zitten. Dat beeld had ik ook. Niet uit eigen ervaring maar omdat er zo over Makelaarsland gesproken werd.”

Toch klikte je op de banner, waarom?

“Ik zag wel dat dit iets anders was dan het originele concept van Makelaarsland. En wat mij altijd heeft aangesproken in Makelaarsland is de vaste en lage prijs die ze aan hun verkopers vragen. Ik heb voor mezelf niet altijd kunnen verdedigen waarom wij als makelaars een bepaalde courtage aan onze klanten vragen. Ik vind de diensten die in de makelaardij geleverd worden niet altijd in verhouding staan tot het tarief dat de verkoper betaalt. Deze vrij hoge tarieven zijn uiteraard wel te verklaren. Een mooi pand, vaak midden in de stad met best wel wat overhead. Dat kost natuurlijk veel. De tarieven die Makelaarsland kan vragen door hun moderne techniek en slimme model zijn dan ook niet te evenaren. Een andere belangrijke reden is dat de regio Nieuwegein vermeld stond als één van de regio’s. Aangezien dit mijn omgeving is, sprak mij dit gelijk aan.

Die avond had ik het erover met mijn vrouw. Ze vond het ook goed klinken maar we zaten thuis midden in de voorbereiding van een grote verbouwing. Dit was gewoon niet het juiste moment. Daar waren we het samen over eens.”

Toch zit je hier nu? Wat gebeurde er?

“In september 2018 kreeg ik e-mail van Jacqueline, de talent scout van Makelaarsland. Ze had mijn profiel gevonden op LinkedIn en vroeg of ik open stond voor een gesprek. Ik besprak het weer met mijn vrouw en we besloten dat een gesprek geen kwaad kon. Ik werd toen vrij snel gebeld door Gijs, de CCO van Makelaarsland. Hij is verantwoordelijk voor het Agent netwerk. Hij gaf me details waardoor ik nog enthousiaster werd. Een grote plus was de samenwerking tussen Makelaarsland en ING. Ik ben daar ooit mijn loopbaan gestart. Ik vind het een betrouwbare partij, zeer initiatiefrijk en een krachtige organisatie. Het verhaal van Gijs klonk heel goed, logisch, duidelijk.

De volgende gesprekken waren met Jeroen, de oprichter van Makelaarsland. Inmiddels was mijn beeld van Makelaarsland positief flink bijgesteld. Ik zag inmiddels wel in dat het een zeer professioneel bedrijf is met een hele slimme strategie en grote ambities.”

Ook aan de slag als Makelaarsland Agent? Bekijk hier de vacature.

Ze wilde jou hebben als één van de vier eerste ML Agents. Hoe was dat?

“Ja, een eer natuurlijk, maar nu moest ik wel snel beslissen. Als ik dit nieuwe avontuur aan zou gaan, dan zou ik al in november beginnen. Het was inmiddels eind september. Dat hele weekend heb ik met heel veel mensen gepraat. Vrienden, familie, schoonfamilie en buren. Het was echt geen makkelijke beslissing. Ik wist dat het een stap zou zijn die niet door iedereen gewaardeerd zou worden. Maar zondagavond was ik eruit. Ik ging ervoor!”

Waarom twijfelde je? En wat trok je juist over de streep?

“Ik vind het nieuwe concept ML lokaal heel gaaf. Ik vind het te gek om het lokale gezicht van Makelaarsland te zijn en – óók heel belangrijk – dat ik in mijn eigen woonplaats en regio werkzaam ben. Ik vind de gestroomlijnde organisatie en digitale ondersteuning een absolute plus. Ik kan hierdoor heel zelfstandig werken. Ik heb meer vrijheid en meer verantwoordelijkheden. De twijfels die ik had, hadden allemaal te maken met het opzeggen van mijn baan. Ik vond het lastig om ze ‘in de steek’ te laten. Daarbij vond ik het nieuwe avontuur toch ook spannend. Ik werd een pionier. Wat natuurlijk fantastisch is, maar je moet wel presteren.

Hoewel sommigen mijn keuze niet begrijpen, reageren de meeste mensen heel positief. Ze worden aangestoken door mijn enthousiaste verhalen.

Ik geloof er helemaal in, ik geloof in Makelaarsland én in het concept. Ik hoop dat ik dat op zo’n manier kan uitstralen dat ik zelfs de meest sceptisch makelaar of verkoper kan laten zien wat wij kunnen.”

Woon je in Utrecht en Nieuwegein-IJsselstein, dan staat Remmie voor je klaar, maar ook in de volgende regio’s zijn er ML Agents die graag bij je langskomen: Lelystad, Almere, Den Haag-Delft of Enschede-Hengelo.

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.