Makelaarsland Agent: We kleuren ‘ML blauw’

Door
Makelaarsland
op

In november 2018 zijn Remmie, Martin, Mels en Mark als Makelaarsland Agent begonnen. De Makelaarsland Agents komen vrijblijvend langs, doen de bezichtigingen en begeleiden aankoop.

Een groot avontuur voor ons en voor de ML Agents. Wij volgen Remmie in Utrecht, één van onze pioniers in zijn eerste half jaar. Lees ook de vorige blogs van Remmie.

Wil jij ook als Makelaarsland Agent aan de slag? Door het grote succes zijn we heel hard op zoek naar nog veel meer Agents.

Wat houdt ‘De training’ in?

‘Makelaarsland verzorgt een zelfontworpen, professioneel onboarding programma voor alle nieuwe ML Agents. Van te voren hadden we het programma al ontvangen, net zoals het Agents handboek en nog een aantal documenten. Daar zag ik al: dat wordt even twee weken flink bikkelen. Natuurlijk moesten we bekend worden met de digitale systeem, de marketingactiviteiten en de werkwijze van Makelaarsland. Maar dat was lang niet alles. Alles werd er uit de kast gehaald om ons in twee weken Makelaarslandblauw te kleuren.’

Dag 1, wat gebeurde er?

‘We (de Agents) hadden elkaar al ontmoet bij de fotoshoot. Nu kregen we meer tijd om elkaar goed te leren kennen. We beginnen met een korte intro van onszelf. Jeroen (oprichter) en Gijs (Head Agent netwerk) doen ook mee. Nadat we een rondleiding kregen op kantoor en handjes geschud hadden, waren we aanwezig bij de maandupdate. Makelaarsland presenteert elke maand aan alle medewerkers de prestaties van die afgelopen maand. Wat doet de markt? Wat doet Makelaarsland en wat zijn de cijfers? Maar ook wat is de focus van de afdelingen? Wat gebeurt er vanuit marketing. Waar is IT mee bezig, dat soort dingen. Wij, als ML Agents, kwamen natuurlijk ook aan bod. We werden officieel voorgesteld aan de rest van het bedrijf. Toen dat klaar was, gingen we richting een andere locatie in de stad.

Waar kregen jullie ‘les’ in?

‘In een prachtig oude ‘herensociëteit’ midden in het centrum van Alkmaar kregen we les in heel veel dingen. Onder andere verkoopstrategie, positionering en communicatie in de markt. Belangrijke juridische valkuilen, onderlinge samenwerking met de ING en de interne organisatie van Makelaarsland.  We hebben ook een aantal dagen gewerkt aan onze eigen persoonlijke ontwikkeling met de ‘persoonlijke reis: ik & de klant’: communicatie en micro movements. Van Nancy (onze trainster) leerden we bijvoorbeeld non-verbaal gedrag herkennen. Wat betekenen de armen over elkaar of een trekje van de wenkbrauwen en hoe kan je daar als ML Agent mee omgaan. Op deze manier leerden we de andere Agents van Makelaarsland en ook onszelf een beetje beter kennen. Best wel intens maar achteraf erg leuk.

Met alle vier de Agents deden we een woningopname met de speciale App van Makelaarsland. Toevallig verkoopt de marketingmanager van Makelaarsland haar huis binnenkort dus daar konden we goed op oefenen.

Wat vond je het leukst?

In versneld tempo met de andere Agents, medewerkers van Makelaarsland elkaar goed leren kennen. Zo een band opbouwen was een groot pluspunt van de onboarding, zoals de training werd genoemd. We weten nu heel goed wat we aan elkaar hebben en waar we moeten zijn binnen Makelaarsland. Ook het stuk persoonlijke ontwikkeling was erg gaaf en intensief om te doen. Best een energievreter!

Ben je benieuwd wat een Makelaarsland Agent voor jou kan doen?

Ja, bel mij terug

Wat was echt nieuw voor je?

Wat voor mij nieuw was en wat ik tijdens de training heb opgestoken is de krachtige samenwerking die er is met ING en daarbij wat de effecten zijn om ING als groot aandeelhouder te hebben. Al met al een krachtige positie en een positieve drive. Verder zeer goed om te leren hoe de organisatie van Makelaarsland werkt. Een aantal afdelingen met elk zijn eigen specialisme. Front Office, Sales en de makelaars welke ondersteund worden door de Juridische, Marketing, IT en Office afdeling. Het lijkt de eerste weken allemaal goed gestroomlijnd samen te werken.

Wat was je conclusie na de hele training?

Als conclusie kan ik toch wel zeggen dat op zo’n manier voorbereid worden voor het werk als ML Agent zeer motiverend werkt en dat ik het op zo’n manier nog niet ergens anders heb meegemaakt. Je wordt professioneel, intensief en zeker ook gezellig klaargestoomd voor je werk als agent. Tijdens en na afloop voel je echt bij een team horen. Een aanrader!

Woon je in Utrecht en Nieuwegein-IJsselstein, dan staat Remmie voor je klaar, maar ook in de volgende regio’s zijn er ML Agents die graag bij je langskomen: Lelystad, Almere, Den Haag-Delft of Enschede-Hengelo.

 

 

 

 

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.