Makelaarsland ervaringen: De keuze voor een makelaar

Door
Makelaarsland
op

Woningverkoper Annemarie Barbier schrijft over haar Makelaarsland ervaring. Wij volgen haar de komende weken tijdens het gehele verkooptraject; van het maken van een keuze voor een makelaar, tot de eerste bezichtiging en het (hopelijk snel) vinden van een serieuze koper. In haar eerste blog vertelt Annemarie over de makelaarskeuze.

Een heerlijk huis

“Wat een heerlijk huis. Wat een geweldig uitzicht. Wat wonen jullie hier mooi.”

Dat horen we van iedereen die voor de eerste keer bij ons thuis is. En dat vinden we zelf ook. Vanuit de woonkamer kijken we uit over de Linge, en de afgelopen 10 jaar hebben we het hele huis opgeknapt. Als laatste grote project is vorig jaar de badkamer vernieuwd met een inloopdouche (wens van mijn man) en een bad (wens van mij).

In de grote garage is plek voor alle fietsen, een aanhanger, de kampeerspullen en een werkbank. In de tuin zitten we heerlijk in de zon of in de schaduw, of we leven ons uit in de moestuin. We genieten van de privacy en hebben alle voorzieningen op fietsafstand. Echt, wonen op deze stek vinden we geweldig. Toch staat ons huis te koop.

Makelaarsland ervaringen

Verhuizen? Verhuizen!

Het begint met een nieuwe werkplek voor mijn man, met als gevolg elke dag drie kwartier heen in de auto en drie kwartier terug. Onze kinderen wonen niet meer thuis, dus daar hoeven we geen rekening meer mee te houden.

We gaan eens op funda kijken wat er in de buurt van mijn mans werk allemaal te koop staat. Een paar huizen maken ons nieuwsgierig en we plannen wat bezichtigingen. Ook al zit ons nieuwe paleisje er nog niet tussen, verhuizen wordt langzamerhand een reële optie.

Eerst een lokale makelaar…

Op de radio horen we de reclame voor Makelaarsland, maar die is in deze regio nog nauwelijks bekend. We kennen ook niemand die daar ervaringen mee heeft. We besluiten om eerst een paar lokale makelaars uit te nodigen om hun visie op ons huis te horen.

De ene is enthousiast en ziet mogelijkheden voor werk aan huis en een kangoeroewoning, de ander vindt ons huis minder courant omdat de woonkamer op de eerste verdieping is. Volgens de een ziet ons huis er perfect uit, de ander adviseert om nog wat aan het gras en het verfwerk te doen. Ook qua verkoopwaarde zijn er nog wat verschillen. Uiteindelijk gaan we met de lokale makelaar in zee die de mogelijkheden voor ons huis erkent.

… en dan toch Makelaarsland

Het eerste overleg met de lokale makelaar verloopt goed, maar nog voor de brochure klaar is zijn we teleurgesteld in de voortgang en de kwaliteit. We besluiten onze opdracht in te trekken.

Hoe nu verder? We doen eerst een stap terug om te kijken wat wij belangrijk vinden in een makelaar. Een ervaren makelaar waar we vertrouwen in hebben, die goed bereikbaar is, waarbij we veel zelf kunnen doen in het verkoopproces en met een redelijk tarief. Na een telefoontje met Makelaarsland en even proefdraaien met de tijdelijke account zijn we eruit. We gaan in zee met Makelaarsland.

De aanmelding verloopt uiterst soepel. Ook de volgende ervaringen met Makelaarsland zijn positief: ik kan achter de schermen zelf de brochure maken en als ik een paar keer bel met vragen, krijg ik steeds snel een helder antwoord op mijn vraag. Dat is veelbelovend.

In een volgend blog vertel ik meer over mijn Makelaarsland ervaringen met de persoonlijke online omgeving.

P.S. Asperen, waar ligt dat?

In de 10 jaar die we in Asperen wonen, hebben we die vraag al vaak gehoord. Weinig mensen van buiten de regio weten het stadje te liggen. Terwijl het hier heerlijk wonen is: aan de rand van de Betuwe, en toch maar een half uur rijden naar Utrecht of Den Bosch, drie kwartier naar Rotterdam en binnen een uur bent u in Amsterdam, Nijmegen, Arnhem of Eindhoven.

Trouwens, Asperen heeft wel stadsrechten, maar het is eigenlijk een gezellig dorp. Er is een bakker, een kleine supermarkt en twee basisscholen. Voor meer winkels, een bibliotheek, de middelbare school en een station kun je terecht in glas- en kaasstad Leerdam, aan de overkant van de Linge. En dat je hier heerlijk kunt wandelen en fietsen, hoef ik je vast niet te vertellen.

Benieuwd geworden naar de woning van Annemarie Barbier. Bekijk de woningpresentatie van haar woning in Asperen.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.