Makelaarsland ervaringen: Wat als het even stil is?

Door
Makelaarsland
op

Hoe staat het met het huis? Zijn er veel kijkers? Is het al verkocht? Familieleden, vrienden en kennissen informeren geregeld naar de stand van zaken rond de verkoop van ons huis. Dan antwoorden we eerlijk: het is nog te koop en we hebben geen haast.

Annemarie Barbier beschrijft in haar blog de ervaringen van de verkoop van haar huis. Deze staat een paar maanden te koop. Wat doen wij als Makelaarsland als het een tijdje stil ligt en wat kan je zelf doen om je huis weer onder de aandacht te brengen? Waar waren we gebleven? In mijn vorige blog heb ik verteld over enthousiaste kijkers tijdens de Open Huizen Dag. Eind oktober, begin november wordt duidelijk dat er geen koper zit in die groep. Ze zijn allemaal positief over ons huis, vinden het uitzicht geweldig en waarderen de ruimte binnen en buiten. Toch zeggen ze nee.

De een kiest voor een woning dichter bij zijn werk, een ander heeft met jonge kinderen een voorkeur voor een woonkamer op de begane grond en een volgende heeft bij nader inzien onvoldoende financiële middelen. Ze hebben gelijk, vinden we. Een huis moet echt bij je passen. Degene die verliefd wordt op ons huis, komt nog wel. Het is dus even stil.

We besluiten om in 2016 geen actie meer te ondernemen. In december hebben de meeste mensen meer belangstelling voor kerstmenu’s en cadeautjes dan voor verhuizen. We wachten tot het nieuwe jaar.

Overleg met de makelaar

Begin januari belt makelaar Kitty van Makelaarsland ons om te bespreken wat de mogelijkheden zijn om ons huis opnieuw onder de aandacht te brengen. Ze noemt 2 punten: de fotopresentatie en de prijs. We hadden de luchtfoto als eerste foto, en daarop zie je wel ons perceel en de ligging, maar niet het huis. Kitty stelt voor om een nieuwe foto te maken van de voorkant. Nu de bomen kaal zijn, kunnen we daarop ook goed laten zien dat ons huis 3 verdiepingen heeft. Bovendien zijn inmiddels de kozijnen van de glas-in-loodramen aan de voorkant wit geverfd, dat draagt ook bij aan een andere uitstraling.

De tweede strategie die er vanuit Makelaarsland wordt voorgesteld is het verlagen van de vraagprijs. We nemen verschillende mogelijkheden door. Hoeveel haast hebben we met de verkoop? Met hoeveel zouden we de prijs willen verlagen? Is er dan nog onderhandelingsruimte? Als we besluiten de prijs verlagen, wat is dan een gunstig moment? Mijn man en ik gaan hier eens rustig over nadenken.

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? We bellen je gratis en vrijblijvend terug. 

Ja, bel mij terug

Facebook of tijdschriften?

Met de makelaar bespreken we ook welke andere kanalen dan funda we kunnen gebruiken om ons huis te laten zien. Mensen die actief zoeken in deze regio hebben onze prachtige stek vast al in beeld, maar misschien is het huis wel interessant voor een groep die (nog) niet denkt aan deze regio, of zelfs nog niet eens aan verhuizen. Hoe kunnen we die bereiken?

We praten over adverteren in een huis-aan-huisblad, een regionale krant, een landelijk dagblad, of tijdschriften gericht op mensen die van tuinen houden. Ik vertel ook dat ik inmiddels een facebook-pagina heb gemaakt, waar ik allerlei vragen over het huis beantwoord. Een facebook-advertentie van een paar dagen heeft heel wat extra kijkers op funda opgeleverd. Kitty is daar enthousiast over en stelt voor om in het voorjaar nog een advertentie te plaatsen, of een toppositie bij funda te overwegen.

En nu?

Inmiddels hebben we een nieuwe hoofdfoto gemaakt. We wilden eigenlijk wachten tot de sneeuw gesmolten is, maar dat lijkt nog even te gaan duren. Nu hebben we een winters witte voortuin, waardoor het huis zelf nogal donker lijkt. Dat is niet ideaal, maar bij Makelaarsland kunnen we zelf de fotopresentatie aanpassen in de online omgeving. Dus over een paar weken staat er weer een nieuw plaatje. Het is ook fijn dat een makelaar op verzoek even meekijkt, die samenwerking waarderen we.

Misschien doen we over een paar weken nog een advertentiecampagne op facebook, gericht op verschillende doelgroepen die behoefte hebben aan een ruim huis. Bijvoorbeeld een (samengesteld) gezin, thuiswerkers, of mensen die op zoek zijn naar een kangoeroewoning. Misschien kiezen we ervoor ons huis extra te laten opvallen op funda.

En later in het voorjaar, op 1 april, doen we weer mee aan de Open Huizen Dag. Tenminste, als ons heerlijke huis dan nog niet verkocht is. Want bezichtigen mag natuurlijk ook nu al! Hoe het afloopt laat ik jullie uiteraard weten in mijn volgende Makelaarsland ervaringen blog.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.