Makelaarsland introduceert digitaal ondertekenen met bankensysteem iDIN

Door
Makelaarsland
op

Als eerste makelaar van Nederland heeft Makelaarsland het digitaal ondertekenen van koopovereenkomsten met iDIN mogelijk gemaakt.

Voorkom identiteitsfraude

iDIN is het gezamenlijk initiatief van diverse grote Nederlandse banken, waarmee de identiteit van consumenten kan worden vastgesteld. Dit gebeurt op dezelfde wijze als met iDeal.Makelaarsland ziet het digitaal ondertekenen, in combinatie met iDIN, als dé toekomst voor de afhandeling van koopovereenkomsten.

Jeroen Stoop (directeur Makelaarsland): ‘Het digitaal ondertekenen van koopovereenkomsten is al langer mogelijk. Het was echter lastig om vast te stellen of de overeenkomst écht getekend was door de verkoper(s) en koper(s) zelf. Samen met de software van ondertekenen.nl hebben we nu een veilige, snelle en moderne manier van ondertekenen gerealiseerd. Met iDIN is zogeheten identiteitsfraude niet meer mogelijk. Naast het garanderen van de veiligheid en een flinke tijdsbesparing is ook de duurzaamheid een goede reden. Geen milieuonvriendelijke papierwinkel aan documenten die uitgeprint hoeft te worden.

Wil jij net als 16.000 andere slimme verkopers ook op de hoogte blijven van nieuws in de huizenmarkt? 

Ja, ik ontvang graag tips en nieuws

Digitaal ondertekenen snel en veilig

Na een uitgebreide testperiode was afgelopen week de eerste digitaal ondertekende koopovereenkomst een feit. Op een klein en opgelost schoonheidsfoutje na, de handtekening verscheen niet exact op de boogde plek, ging het naar wens. Mevrouw van der Pouw Kraan (verkoper): ‘Het digitaal ondertekenen was zo gepiept. Het proces is duidelijk en verloopt heel snel en efficiënt, net als een iDeal betaling’. Daarna is de koopovereenkomst direct en uiteraard digitaal aangeleverd bij de notaris. Stefan Doddema (Bakker en Neve Notarissen): ‘Wij hebben geen barrières ondervonden en de koopovereenkomst in goede orde ontvangen.’

Vanaf vandaag biedt Makelaarsland al haar klanten de optie van digitaal ondertekenen. Voorwaarde is wel dat zowel koper(s) als verkoper(s) akkoord gaan met digitale ondertekening en een bankrekening hebben bij één van de deelnemende banken. Jeroen Stoop: ‘Wat betreft snelheid en veiligheid is digitaal ondertekenen een ideale manier. Voor mensen die er ook nog een feestelijk moment van willen maken, bestaat natuurlijk de mogelijkheid om samen met de wederpartij (digitaal) aan de keukentafel te ondertekenen.’

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.