Meeste huizenverkopen sinds uitbreken crisis

Door
Makelaarsland
op

Januari 2014 begint goed voor de huizenmarkt. Er werden ruim 12.000 huizen verkocht in heel Nederland. Sinds het uitbreken van de crisis werden in de eerste maand van een nieuw jaar niet eerder zoveel huizenverkopen gerealiseerd.

Het aantal huizenverkopen ligt in januari 2014 aanzienlijk hoger dan in de jaren 2009-2013. Ten opzichte van vorig jaar januari werden er zelfs ruim 2 keer zoveel huizen verkocht. Opvallend is ook de stijging van het aantal bezichtigingen. Met 180.000 bezichtigingen werden in januari de meeste bezichtigingen van de afgelopen 5 jaar aangevraagd.

Een groeiend aantal bezichtigingen betekent een groeiende groep woningzoekers die zich beweegt op de huizenmarkt. De huizenmarkt zal hier de aankomende maanden absoluut van profiteren, zowel in de bestaande bouw als in de nieuwbouw.

“Vooral de enorme stijging in het aantal bezichtigingen heeft ons afgelopen maand verrast. We merken dat woningverkopers en woningzoekers er weer zin in krijgen. Het zijn niet meer alleen mensen die moeten verhuizen, het zijn steeds meer mensen die ook willen”, aldus , directeur van Makelaarsland.

Het aantal verkochte woningen en de vraag naar woningen klimmen steeds meer richting het niveau van voor de crisis. Positieve berichten over een groeiend consumentenvertrouwen, een blijvend lage rente en een flexibelere opstelling van banken dragen bij aan een gunstig koopklimaat.

huizenverkopen januari 2014

 

Toelichting Makelaarsland Woningmarktindicator januari 2014

Makelaarsland brengt maandelijks het aantal bezichtigingen en verkochte woningen (onder voorbehoud) in beeld. Deze indicatoren bepalen samen de vraag naar particuliere woningen en daadwerkelijke transacties. Makelaarsland is de grootste makelaar van Nederland en werkt landelijk. Door de centrale registratie van bezichtigingen en transacties ontstaat een actueel beeld over de woningmarkt in Nederland.

De indicatoren geven een actueler beeld dan de kadastergegevens die de inschrijving van al overgedragen woningen aangeven. De Kadastercijfers berusten op de markt van circa 4 maanden geleden. Hetzelfde geldt voor definitief verkochte woningen. Deze cijfers zijn al snel 2,5 maand oud, aangezien het financieringstraject steeds langer in beslag neemt.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.