Niets zo spannend als een onderhandeling!

Door
Roos van Schaaijk
op

Anekdote onderhandelingen:

Het duurde even maar eindelijk waren ze er dan, die zo gewenste bezichtigingen. 3 stuks om precies te zijn en allen tijdens het Open Huis van alweer 1 maand geleden.  Na van alles te hebben geprobeerd om de verkoop aan te wakkeren (”kopen zonder risico”, werken met een “vanaf”- prijs en een flinke prijsverlaging), bleek deelname aan de landelijke open huizen route uiteindelijk de uitkomst. En tussen die 3 bezoekers zat ook nog die ene echte geïnteresseerde.

De spanning begon te stijgen, zou er een 2e bezichtiging worden aangevraagd? Ja hoor, die kwam. En toen weer wachten. De potentiële bieder ging nogmaals naar de bank, weer 4 slapeloze nachten verder. Maar uiteindelijk kwam daar het bod. Niet al te hoog maar het begin was er. De onderhandelingen konden gestart worden.

Soms is een onderhandeling binnen 1 dag afgerond, maar dit keer ging het langzaam. Niet zo vreemd want het gat was groot. Stapje voor stapje naderden wij elkaar. Elke dag een stapje.  Niemand kwam met rigoureuze eindvoorstellen, maar speelde het spel voorzichtig mee.  Een behoorlijk spannende tijd dus voor onze verkoper , maar het gevoel bleef goed. Hier gaan we uitkomen dacht ik bij mijzelf. Aan mij de schone taak om mijn klant tijdens deze fase gerust te stellen. Geduld en vertrouwen werd uiteindelijk beloond. De zaak werd gesloten.

Geen onderhandeling is hetzelfde en spannend is het altijd. Dat maakt ons vak het mooiste van de wereld.

Heb jij ook een spannende of leuke anekdote over de onderhandelingen bij het verkopen/aankopen van een woning? Stuur jouw anekdote naar marketing@makelaarsland.nl en wellicht plaatsen wij deze op ons blog.

Geschreven door

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.