Nieuw beroep de Verkoopcoach ondanks huidige woningcrisis enorm succes

Door

Makelaarsland

op

25 januari 2012

 

Gerenommeerd opleidingscentrum House of KIKI introduceerde in 2011 een nieuwe en onderscheidende verkoopdienst in Nederland: de ‘Verkoopcoach’. Uit recent onderzoek van Makelaarsland, de grootste afnemer van de Verkoopcoaches, blijkt dat de gemiddelde looptijd van een woning MET Verkoopcoach slechts 58 dagen is!

Diensten Verkoopcoach

Het inschakelen van de ‘Verkoopcoach’ is dé nieuwe verkooptrend voor huizenverkopers die hun woning professioneel en op een goede en snelle manier willen verkopen in de huidige woningmarkt. Medio 2010 signaleerden Kirsten Funcke en Jeroen Stoop, directeuren van House of KIKI en Makelaarsland, dat de behoefte van huizenverkopers groeide om tegen een lage prijs de woningpresentatie toch zo professioneel mogelijk aan te willen bieden. Inmiddels is het netwerk landelijk dekkend en zijn er 28 Verkoopcoaches actief.

Huizenmarkt

Waar voorheen een makelaar alles op zich nam, vraagt de huidige moeilijke woningmarktsituatie om specialisme op elk vakgebied. De makelaar waardeert c.q. taxeert, onderhandelt en verzorgt de juridische rompslomp. De Verkoopcoach daarentegen verzorgt de styling en presentatie van de woning, maakt een professionele fotorapportage en verzorgt de rondleidingen. De Verkoopcoach laat de mogelijkheden van een huis zien, neemt de tijd voor (ver)koper en laat een huis uitblinken in de huidige woningmarkt.

Verkoopcoach en makelaars

De diensten van de Verkoopcoach zijn een perfecte aanvulling op de werkzaamheden van een makelaar.
“Een uitstekende woningpresentatie op Funda is tegenwoordig essentieel. Normaliter verzorgen verkopers van Makelaarsland zelf de presentatie. Met de diensten van de ‘Verkoopcoach’ is er een prachtige aanvulling voor onze klanten die geen tijd hebben om dit onderdeel zelf te verzorgen of simpelweg de best mogelijke presentatie op het internet willen hebben”, aldus Jeroen.

Succes

Het eerste jaar is succesvol afgesloten. In 2011 kozen ruim 325 woningverkopers voor een Verkoopcoach. ’Klanten zijn zeer tevreden over onze professionele werkwijze en flexibiliteit. Gemiddeld ervaren onze klanten de dienstverlening van de ‘Verkoopcoach’ beter dan de dienstverlening van een reguliere makelaar en krijgt de Verkoopcoach het rapportcijfer 8,1! Een cijfer waar we enorm trots op zijn. In 2012 verwachten wij een verdubbeling van het aantal opdrachten”, aldus Kirsten Funcke van House of KIKI .

Bron: House of KIKI

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.