NVM Open Huizen Dag belooft groot succes te worden

Door
Makelaarsland
op

De NVM Open Huizen Dag is dé ideale manier om u vrijblijvend te oriënteren. U hoeft geen afspraak te maken en kunt gewoon aanbellen. Makelaarsland wenst u veel inspiratie toe. Bekijk ons huizenaanbod en plan uw route!

Enorme keuze aangeboden woningen


Aankomende zaterdag zal de 2e landelijke NVM Open Huizen Dag van dit jaar plaatsvinden. Het aantal deelnemende verkopers zal enorm zijn. Er zijn alleen al 1.500 woningen van Makelaarsland te bezichtigen deze dag. Naar schatting zullen zo’n 60.000 Nederlandse huizenverkopers de koffie klaar zetten om u van harte te verwelkomen.

Record aantal bezoekers verwacht


Ook aan de kant van de huizenzoekers wordt een record aantal verwacht. De afgelopen jaren zijn potentiële kopers terughoudend geweest door gebrek aan vertrouwen en zekerheid. Met de duidelijkheid omtrent de nieuwe hypotheekregels en de impulsen die het kabinet heeft afgegeven om de woningmarkt te stimuleren, keert het vertrouwen terug en zal de kooplust verder toenemen.

Vertrouwen in kabinet en banken doorslaggevend


Het kabinet heeft met de recente verlaging van de overdrachtsbelasting naar 2% laten zien de woningmarkt te willen stimuleren en belang te hechten aan een goed functionerende woningmarkt. De eerste effecten waren direct zichtbaar. Cijfers van Makelaarsland wijzen uit dat er in de eerste 3 maanden na de maatregel bijna 15% meer woningen zijn verkocht ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

Het is zeker nog niet de toename waarop we gehoopt hadden maar in ieder geval is de woningmarkt ten opzichte van vorig jaar niet verslechterd. Zonder deze maatregel was dat zeker gebeurd. Het vertrouwen in de woningmarkt is dus weer toegenomen nu blijkt dat het kabinet huizen(ver)kopers niet in de kou laat staan. De banken zullen de laatste zet moeten geven door een minder starre houding en betere rentetarieven. Dat kunnen zij en dat verdient Nederland. De overheid heeft tenslotte ook de banken tijdens de crisis geholpen. De stimulans van de banken is uitermate belangrijk voor een verder herstel van de woningmarkt”.

Geschreven door

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.