Restylen van je huis voor verkoop: de woonkeuken

Door
Makelaarsland
op

Een woonkeuken is een pré, maar dan moet je hem wel op en top presenteren. Ghislaine van Stage of Styling helpt je daarbij.

Bij steeds meer huishoudens verplaatst het leven zich naar de keuken. Wanneer je dus een huis verkoopt met een woonkeuken is dat echt een voordeel dat je moet uitbuiten! Laat zien hoe gezellig plekje het is, zodat je geïnteresseerden als het ware uitnodigt aan de keukentafel.

Laat het leven

Dan moet er dus wel een keukentafel staan! Heb je een ruime keuken, waar best plek is voor een tafel, als is het maar voor 2 personen, maar heb je die niet staan: hup, naar de Ikea en tafeltje aanschaffen. Een bar met krukken doet het ook goed, als je maar laat zien dat er geleefd kan worden in de keuken. Dat het niet alleen een kookplek is.

restylen van je huis voor verkoop

Geen tafelkleed

Heb je al een tafel staan? Zet daar dan stoelen omheen die matchen. Laat het tafelkleed achterwege en plaats een boeket of schaal mooi fruit op tafel. De stapel post moet maar even een ander onderkomen zoeken. Een tafelkleed is trouwens niet handig omdat het het zicht op de vloer onttrekt waardoor de ruimte kleiner lijkt en de tafel met stoelen meer een blok vormen. Dat moeten we niet hebben, vierkante meters willen we zien!

(Bijna) alles weg!

Aanrecht: leeeeeegruimen! Laat een mooi koffiezetapparaat of waterkoker gerust staan. Heb je veel aanrechtruimte, dan mag je wat meer laten staan, als het maar netjes is. Snoeren zo veel mogelijk weggewerkt, geen pollepelpot, dat oogt al snel rommelig. Strak is het devies. Mooie fles olie of grote pepermolen, geen probleem. Haal nooit alles weg. Dat is niet reëel en wekt vragen op bij potentiële kopers: Waar moet ik mijn espressomachine laten? Blijft er dan wel ruimte over. Om dat te voorkomen, laat je altijd wat staan wat gezien mag worden.

Vaatdoekje uiteraard weg, afwasborstel en sponsjes idem dito. Geen zeep in een bakje: dan liever een mooi pompje. In plaats van verwassen hand- en theedoek hang je nieuwe op, die je desgewenst alleen ophangt voor de foto’s en bij bezichtigingen.

De Jamie’s en Gordons

Kookboeken? Die mogen best in de keuken. Maar geen hele meters. Zoek een aantal mooie boeken uit en zet of leg die die solitair op een plank.

En wellicht overbodig om te vermelden: schoonmaken en opruimen! Alles wat vast zit aan het huis en dus achterblijft mag bekeken worden. Zorg er dus voor dat je kastjes, oven en andere inbouwapparatuur goed schoon en georganiseerd zijn. Een verzorgd huis verkoopt echt beter!

 

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.