Resultaat Open Huizen Dag 2017: verkopers tevreden!

Door
Makelaarsland
op

Resultaat open huizen dag 2017: De lente-editie van de Open Huizen Dag (OHD) is wederom goed bezocht, ondanks dat er iets minder huizen meededen dan de editie ervoor.

Toen waren het er nog 29.000 en nu hadden zich 22.000 huizen aangemeld. Er waren ruim 100.000 huizenzoekers op de been.Opvallend was dat de aandacht vooral uitging naar huizen buiten de Randstad. Daar waren ook de meeste huizen te bezichtigen. ‘In de Randstad, en dan vooral de grote (studenten)steden Amsterdam en Utrecht, neemt de interesse om deel te nemen langzaam af. Dat komt doordat verkopers in die krappe en oververhitte woningmarkt de extra aandacht uit de NVM Open Huizen Dag niet meer direct nodig hebben. Maar de huizen die in de Randstad deelnamen hadden over het algemeen grote belangstelling. En ook in de provincies was de belangstelling groot.’ Zegt NVM-woordvoerder Roeland Kimman.

Ervaringen verkopers

Ook de verkopers van Makelaarsland hebben (bijna allemaal) een positieve ervaring aan de Open Huizen Dag overgehouden.

Oplevende economie

Door de oplevende economie, de lage rente en het toegenomen consumentenvertrouwen worden woningen sneller verkocht en is er minder aanbod. Kimman: “Ruim 25% van de te koop staande woningen van de NVM deed in deze voorjaarseditie van de NVM Open Huizen Dag mee.”

Op funda was het de afgelopen dagen drukker dan ooit. Kijkers begonnen op tijd met online oriënteren, om de dag vandaag zo goed mogelijk te kunnen benutten. ‘We verwachten deze editie ruim over de 11 miljoen bezoeken in één week te gaan. Opnieuw een record’, aldus Marc Duijndam, CEO van funda.

De volgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 30 september.

Bron: NVM

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.