Shirley’s appelkruimeltaart

Door
Makelaarsland
op

Jullie kennen Shirley waarschijnlijk al uit onze eerdere blogs. Zij is onze ML café host!  Ook bakt zij de heerlijkste appeltaarten. Van oma’s appeltaart en de tropische variant komen we nu bij een appelkruimeltaart. Mmm… Ook benieuwd naar het recept?

Appelkruimeltaart

Weet je niet wat je nu weer moet bakken om kopers te lokken? Ons blog gaat niet alleen over woningen, juridische aspecten of verkooptips. Er zijn namelijk ook genoeg heerlijke appeltaartrecepten te vinden van onze Shirley. Zoals hier de appelkruimeltaart! De kruimels geven de taart net een andere textuur dan een gewone appeltaart. Lees verder voor het recept en hoe de appelkruimeltaart bij onze makelaars beviel.

Ingrediënten voor de bodem, vulling en zijkant:

 • 200 gram roomboter
 • 175 gram basterd suiker
 • 400 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eieren
 • 8 gram vanille suiker
 • Handje bloem
 • 1 ½ kg geschilde appels
 • 4 verkruimelde beschuitjes
 • 3 theelepels kaneel
 • 3 eetlepels water

 Ingrediënten voor het kruimeldeeg:

 • 200 gram koude roomboter (voor de echt betere kruimels)
 • 1 mespunt zout
 • 300 gram bloem
 • 150 gram rietsuiker
 • Poedersuiker

Bereidingswijze:

 1. Schil alle appels en snijd vervolgens de appels in blokjes. Stop de blokjes in een schaal en bestrooi deze met 8 gram vanille suiker en 3 theelepels kaneel.
 2. Klop de eieren los en meng ze met de boter, kristalsuiker en het zelfrijzend bakmeel. Voeg daarna het water toe. Let op: Als het de ingrediënten al voldoende gemengd zijn, hoef je geen water toe te voegen en kan je het dus zo laten.
 3. Vet het bakblik in en bestuif deze vervolgens met wat bloem. Shirley: ‘Mag best veel boter door het blik gehaald worden, zo blijft je taart heel wanneer je ‘m eruit snijdt.’
 4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 5. Rol het deeg helemaal uit, leg het bakblik er bovenop en snijd vervolgens de vorm uit. Deze leg je dan op de bodem.
 6. Van het overige deeg maak je de zijkanten. Shirley: ‘Heb je nog meer over? Lekker opeten! Als je daar niet zo’n fan van bent, kan je er altijd nog mini appeltaartjes van maken. Zo heb ik van m’n overige deeg één klein taartje gemaakt en geloof me, die was echt overheerlijk.’
 7. Verdeel je verkruimelde beschuit over de bodem.
 8. Bovenop het verkruimelde beschuit doe je het appel-kaneel mengsel.
 9. Nu is het tijd om het kruimeldeeg te maken! Snijd de koude boter in kleine blokjes of plakjes, zo maak je het verkruimelen extra makkelijk.
 10. Doe de boter in een ruime mengkom samen met het zout, bloem en ruitsuiker.
 11. Door je vingertoppen te gebruiken om mee te roeren wordt het deeg vanzelf kruimelig. Een tip van Shirley: ‘Draai bijvoorbeeld rondjes met je polsen, zo gaat het extra makkelijk.’
 12. Verdeel de kruimels over het appel-kaneel mengsel en laat dit 1 uur in de oven. Check even of de taart gaar is. Hierna moet je toch nog even wachten… Laat de taart nog even 10 minuten in de oven tot dat de kruimels een beetje bruin gekleurd zijn.
 13. Garneer de taart daarna af met poedersuiker… En smullen maar!

Tips

 1. Heb je geen zin om je appels te schillen? duurt het je allemaal te lang? of heb je geen goede dunschiller? Doe dan de ene helft (van dit recept) met appels en de andere helft met gele room.
 2. Varieer met soorten suiker; gebruik een keer basterdsuiker (wit, licht of donker). Wat ook lekker is om toe te voegen: een schep haverzemelen, gemalen kokos, noten, pitten en/of zaden. En wat dacht je van wat kaneel of gemalen gember?

Wat vonden de makelaars?

De makelaars vonden de taart heerlijk. Een paar vonden de taart er nog een beetje bleek uitzien, maar dat deed de smaak niet onder. Lekker genoeg voor een extra punt…  Kortom, deze appelkruimeltaart heeft echt wel een goede indruk achtergelaten!

Cijfer 7.7

Geur: 7.6

Smaak: 8.1

Structuur: 7.3

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.