Shirleys baksels: Oudejaars Appelflappen

Door

Makelaarsland

op

26 december 2017

Jullie kennen Shirley waarschijnlijk al uit onze eerdere blogs. Zij is onze ML café host!  Ook bakt zij de heerlijkste appeltaarten. Van oma’s appeltaart en de tropische variant komen we nu aan bij, hoe kan het ook anders: De oudjaars appelflappen.

Appelflappen

Weet je niet wat je nu weer moet bakken om kopers te lokken? Ons blog gaat niet alleen over woningen, juridische aspecten of verkooptips. Er zijn namelijk ook genoeg heerlijke appeltaartrecepten te vinden van onze Shirley. Rond de feestdagen konden we niet achterblijven met een appelflappenrecept.

Appelflappen! 10 stuks

Ingrediënten voor Franse methode van bladerdeeg:

300 gram bloem

60 gram roomboter

165 gram koud water

6 gram zout

210 gram roomboter

Ingrediënten voor de vulling:

350 gram Granny Smith appels (ongeveer 3 stuks)

8 gram vanillesuiker

1 tl kaneel

Citroensap

Bereidingswijze:

1. Kneed de bloem met de 60 gram boter, het water en het zout tot een deegbal. Niet te lang kneden.

2. Laat het deeg 15 minuten rusten. Snijd de boter in plakjes van ongeveer 1cm dik.

3. Druk het deeg plat en rol er vier punten aan. Plaat de 210 gram boter in het midden en vouw de punten er over heen.

4. Druk het deeg plat en laat even rusten. Rol het vervolgens in de lengte uit en vouw het deeg in drieën, zodat er drie laagjes ontstaan.

5. Draai het een kwartslag, en rol het opnieuw uit en vouw weer in drieën. Laat het ongeveer 40 minuten rusten.

6. Herhaal dan alles wat hier boven staat 3 x. Totaal doe je dit dus 4 x, turf het anders even zodat je niet vergeet waar je gebleven bent.

7. Schil in de tussentijd je appels, maak er kleine blokjes van, strooi er kaneel citroensap en vanille suiker overheen en maak er een lekker papje van. Laat dit lekker intrekken (die van mij hebben 1 dag in de koelkast gestaan)

8. Rol je bladerdeeg uit tot het ongeveer 2 mm dik is en maak er vierkantjes van, van ongeveer 15 cm.

9. Vul je bladerdeeg met wat appeltjes en maak hem dicht door met een vork op de zijkant te drukken. (als je het kant en klare bladerdeeg hebt, neem dan de kant waar je het papiertje afhaalt aan de binnenkant. Zo kan je hem beter dicht vouwen en blijft hij beter plakken)

10. Verwarm de oven voor op 210 graden en bak de appelflappen in 20 min. Goudbruin.

Tip: al dat bladerdeeg maken een gedoe? Wat ik best begrijp! Haal even een pakje origineel bladerdeeg van Koopmans en het komt helemaal goed.

Tip Tip: ben je een echte zoetekauw, doe dan op de bovenkant van de appelflap wat los geklopt ei en doe hier wat kristalsuiker op door hem hierin onder te dompelen.

Wat vonden de makelaars?

Totaal 8.1!

8.8 voor de geur

7.5 voor de smaak

8 voor de structuur

 

De opmerking die er bij stonden waren:

Mochten iets zoeter

Waren perfect van smaak

Niet te zoet top!!

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.