Slapende verkopers wakker schudden

Door
Makelaarsland
op

Dalende huizenprijzen, onverkoopbare woningen, gedwongen verkopen… Als we de media moeten geloven, zijn slapeloze nachten niet meer weg te denken.

Kommer en kwel, maar de huizencrisis heeft ook zijn voordelen. Zo zijn er ‘slapende verkopers’; potentiële verkopers die de verkoop van hun woning uitstellen om lekkerder te kunnen slapen. Wat als we hun sluimerende dromen kunnen aanwakkeren?

Onze dromen werden duidelijk na het gebruikelijke rondneuzen op Funda. We hadden geen verhuisplannen, maar deze woning vormde ons droomplaatje. De bezichtiging die volgde wakkerde ons enthousiasme aan voor het type woning, maar de prijs-kwaliteit verhouding viel tegen. Wat nu? Inmiddels hadden we wel alvast onze eigen woning te koop gezet via Makelaarsland. Mocht onze droomwoning écht in het vizier komen, dan is het wel zo handig als onze huidige woning niet in de weg zit.

Na enkele maanden begon het toch te kriebelen. Huis nog niet verkocht en nog geen zicht op ons droomhuis. Vervelend wanneer je moet afwachten en afhankelijk bent van externe factoren. Tijd om het heft in eigen handen te nemen. Wat als we een brief sturen naar de buren van ons droomhuis? Peilen of er eventuele slapende verkopers zijn?

Op Sinterklaasavond (toevallig) gingen we de deuren langs om onze brief te posten. In totaal 26 woningen. Tot onze verbazing ontvingen we een aantal dagen later reacties! De eigenaren van twee woningen wilden graag met ons in contact komen. Daarnaast ontvingen we een heel enthousiast bericht van een echtpaar dat er niet over peinsde om te verhuizen, maar ons wel veel succes wenste. Toch leuk om zo’n reactie te ontvangen, want dit zegt toch ook iets over de buurt.

Inmiddels hebben we met beide slapende verkopers om tafel gezeten. Door ons initiatief zijn nieuwe mogelijkheden gecreëerd en hebben we geen last van andere kapers, aangezien de woningen officieel niet te koop staan. Wij hebben dankzij de crisis ons droomhuis gevonden en staan op het punt van aankoop.  Nu alleen nog onze huidige woning verkopen.

Geschreven door: Froukje en Ian
Verkopers van de woning Lofoten 147 te Zoetermeer

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.