Uitstel hypotheekplannen biedt kansen aan WONEN 4.0

Door
Makelaarsland
op

De hypotheekplannen die in het lente-akkoord zijn vastgelegd worden pas na de verkiezingen behandeld door de Tweede Kamer. Staatssecretaris Weekers geeft aan meer tijd nodig te hebben om de voorgestelde plannen uit te werken.

Lente-akkoord woningmarkt

In het lente-akkoord is opgenomen dat vanaf 1 januari 2013 alleen nieuwe hypotheken met annuïtaire aflossing in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek. Omdat de beperking van de hypotheekrenteaftrek pas na de verkiezingen in september opnieuw wordt bekeken is het mogelijk dat een nieuwe samenstelling in de Tweede Kamer niet genoeg steun krijgt voor het plan. Mocht dit het geval zijn dan blijven ook in 2013 verschillende hypotheekvormen mogelijk.

Wonen 4.0

Door het uitstellen van de hervormingen is er meer tijd om Wonen 4.0 nader te onderzoeken. Wonen 4.0 is het integrale hervormingsplan van Vereniging Eigen Huis, woonbond, Aedes en de NVM. Dit hervormingsplan wordt op aanraden van de PVDA en het CDA doorberekend door het Centraal Planbureau. Ook minister Spies van Binnenlandse Zaken gaf eerder deze week al aan het integrale hervormingsplan van de woningmarkt te omarmen. Zo krijgt dit unieke initiatief meer kans van slagen.

Door

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.