Vacature: word net als Rosan vastgoedmedewerker

Door
Makelaarsland
op

Rosan, 26 jaar: 3,5 jaar werkzaam als vastgoedmedewerker bij Makelaarsland. Hier vertelt ze wat er zo leuk is aan haar functie en het werken bij Makelaarsland. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers. Wil jij ook als vastgoedmedewerker aan de slag? Bekijk hier de vacature.

“Hoe ik bij Makelaarsland terecht kwam? De vacature heb ik, heel ouderwets, nog gevonden in de krant. Ik had geen ervaring of opleiding in de makelaarsbranche en ik heb de opleiding ‘media, informatie en communicatie’ gedaan, iets heel anders. Maar mijn vriend heeft een bouwbedrijf, daardoor kwam ik in contact met de huizenmarkt en is mijn interesse gewekt. Tijdens mijn sollicitatiegesprek werd er gevraagd of ik wist wat courtage was. Dat wist ik wel maar je hoeft geen expert te zijn op het gebied van de huizenmarkt, als je je oprecht verdiept in het bedrijf en de visie kom je al een heel eind.

Enthousiaste klanten

Wat ik zo leuk aan mijn werk bij Makelaarsland vind is de combinatie van een aantal dingen. De branche spreekt me aan, je werkt intensief samen met een team, het klantcontact met veelal enthousiaste klanten vind ik leuk. Het totaalplaatje maakt het voor mij aantrekkelijk. Tijdens mijn sollicitatie werd er een goed beeld geschetst van de functie. Het klantcontact gaat voornamelijk via de telefoon en de email. Ik heb nooit de ambitie gehad om uiteindelijk makelaar te worden, maar daar zijn, als er plek is, wel mogelijkheden voor.

Nuchtere cultuur

Op de afdeling, en in het hele bedrijf heerst een prettige sfeer. Iedereen kan zichzelf zijn in de nuchtere cultuur van Makelaarsland. Ik merk dat er heel goed wordt gekeken naar jou als persoon en de kwaliteiten die je hebt, daar wordt goed op ingespeeld. Mijn leidinggevenden luisteren echt naar me. Wanneer ik ideeën heb over hoe iets efficiënter of slimmer kan, wordt dat opgepakt en doorgevoerd. Je wordt zelfs getriggerd om te kijken hoe jij je werk optimaler kan doen. Dat is leuk, de afwisseling tussen klanten te woord staan en het verbeteren van de processen. Hierdoor blijf je ambitieus en is er echt sprake van werkplezier. In het team verdelen we de taken dagelijks. Er is een heel scala aan taken maar het varieert tussen klanten advies geven over de bezichtigingen doen van hun huis tot het notariskantoor bellen om uit te vinden of de waarborgsom al gestort is.

Geavanceerd systeem

De klanten die je aan de lijn krijgt verkopen (bijna) allemaal het grootste bezit dat ze hebben. Voor de meesten is dat een positieve gebeurtenis, omdat ze een ander huis hebben gekocht of samen gaan wonen. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die hun huis moeten verkopen door scheiding of vanwege financiële problemen. Het is dan belangrijk dat je je in kan leven in de situatie waarin deze persoon zit en hier rekening mee houdt. We werken met een geavanceerd systeem waardoor jij als iemand belt precies op je scherm ziet wie dat is, met welk huis en welke informatie. Klanten geven vaak aan dat ze het heel prettig vinden dat we meteen weten wie we aan de lijn hebben en we hier goed op in kunnen spelen.

Als je hier wil komen werken als vastgoedmedewerker moet je het leuk vinden om intensief met een team samen te werken. Ook is het absoluut van belang dat je stressbestendig bent en oplossingsgericht kan denken. Soms ontvang je heel veel telefoontjes of zijn de gesprekken iets lastiger. Je kan dit werk niet doen als je niet klantvriendelijk bent of het niet leuk vindt om mensen te adviseren die op het punt staan een van de grootste beslissingen in hun leven nemen. Ben jij iemand die graag mensen helpt? Niet alleen klanten maar ook je collega’s en wil jij ook helpen om Makelaarsland nog succesvoller te maken? Dan willen wij jou heel graag leren kennen.”

Bekijk hier ons hele vacature-aanbod.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.