Vaste huistelefoon nog wel nodig anno 2018?

Door
Makelaarsland
op

Vaak kijk je al je abonnementen pas weer een keer na als je gaat verhuizen. De meeste abonnementen lopen wel door maar er zijn er genoeg die aan je huis zijn gelinkt. De vaste lijn is daar natuurlijk een van. Is een vaste huistelefoon in 2018 überhaupt nog wel nodig? We zetten de voor- en nadelen op een rij.

Vaste huistelefoon niet meer nodig

Volgens Telefoon.nl kan je vandaag de dag prima zonder. En je bespaart daardoor veel geld. Een vaste lijn zit tegenwoordig niet langer standaard in het pakket en in Nederland belt nog maar 54 procent wekelijks met hun vaste lijn.

Sinds een aantal jaar richten providers zich massaal op alles-in-één-abonnementen. Deze abonnementen bestaan traditioneel gesproken uit internet, televisie en vaste telefonie. Mensen kozen dan toch maar voor een vaste lijn, omdat die bij het pakket hoorde. De smartphone is tegenwoordig gemeen goed geworden en de meeste mensen bellen je vaak direct. De vaste lijn is hierdoor ook geen verplicht onderdeel meer van alles-in-één-abonnementen en dát scheelt in de portemonnee.

Voordelen abonnement zonder vaste lijn

De meeste mensen in Nederland zijn bereikbaar via hun smartphone op een persoonlijk of zakelijk 06-nummer. Het toestel heb je altijd bij je en zodoende ben je overal bereikbaar. De vaste huistelefoon is daardoor niet meer nodig. Tijdens het zoeken naar een passend abonnement voor je nieuwe huis zal je merken dat je bij steeds meer aanbieders de vaste lijn helemaal niet hoeft af te sluiten.

Zonder vaste lijn is er geen vaste telefoon meer nodig en kun je de lelijke telefoonkabels weggooien. Oude telefoonaansluitingen kun je netjes ‘laten’ wegwerken of gebruiken voor een Wifi versterker. Er is ook geen vaste telefoon meer nodig. Een ander voordeel is dat je niet meer bereikbaar bent voor die belcentra met hun prachtige aanbiedingen op de verkeerde momenten.

Nadelen abonnement zonder vaste lijn

De vaste lijn heeft echter een groot voordeel ten opzichte van de mobiele. Thuis heb je altijd bereik en je kunt altijd bellen. Je bent verder goed te vinden omdat vaste lijnen in het telefoonboek worden opgenomen. De kosten voor bellen naar vaste lijnen zijn relatief goedkoop en je betaalt vaak per gebelde minuut. De kosten voor bellen naar het buitenland zijn meestal goedkoper.

De vaste lijn heeft nog altijd enkele voordelen, maar vrijwel niemand gebruikt de lijn nog. Tegenwoordig is de vaste lijn in de meeste huishoudens dus niet meer nodig. Let daarop bij het afsluiten van je volgende abonnement en bespaar op je vaste lasten.

Vaste of mobiele telefoon? Bellen met Makelaarsland kan altijd: 088 200 2000.

Geschreven door Telefoonabonnement.nl

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.