Vastgoedstyling do’s & don’ts

Door
Makelaarsland
op

Vastgoedstyling is een marketingtool die je absoluut wat oplevert, mits je deze professioneel inzet. Kijk niet naar jouw persoonlijke voorkeur, maar naar wat de woning te bieden heeft voor een zo groot mogelijke doelgroep.

Dat klopt, dat werkt niet. Je gaat een huis verkopen en niet jouw thuis.  De focus moet liggen op de pluspunten van de woning zodat geïnteresseerden op een foto binnen enkele seconden kunnen zien wat de mogelijkheden zijn en overgaan tot een bezichtiging. Voor lege woningen is het huren van meubels een goed idee. Huur dan geen standaard pakketten, maar altijd meubels die precies zijn afgestemd op de woning.

DG vastgoedstyling biedt dit aan.

Vastgoedstyling doen en laten

Opruimen lukt vaak aardig bij veel mensen, maar steriel en kil is niet de meest optimale uitstraling. Enige kleur mag best gebruikt worden om een prettige sfeer te creëren. Zoals je bij dit voorbeeld kunt zien is neutraliseren belangrijk. Frisse lichte kleuren geven een open uitstraling.

Ook de kijklijnen naar het raam zijn belangrijk. Haal daarom altijd donkere gordijnen weg voor de foto. Dit leidt af en maakt de kamer optisch kleiner. Zorg dat de lamellen op zijn en de klinken netjes naar beneden staan. Een gepersonaliseerd dekbed van bijvoorbeeld een voetbalclub en specifieke afbeelding wordt te persoonlijk. Kies altijd voor een neurale sprei of een dekbed waar niet onder geslapen is! Al deze kleine aanpassingen hebben grote invloed op de perceptie van de kijker.

Wil jij net als 23.000 andere slimme verkopers onze nieuwsbrief ontvangen? Dan word je elke maand op de hoogte gehouden van wijzigingen op de woningmarkt en ander nieuws.

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

Vastgoedstyling bij een leegstaand gedateerd huis

Ook op deze woningmarkt staan er woningen 6 maanden of langer te koop. Zeker in het hogere segment of omdat de woning een aantal kleine gebreken heeft. Als deze dan ook nog eens leegstaat is dit niet bevorderlijk voor de sfeer. Zeker bij een bezichtiging worden de mogelijke gebreken een focuspunt. Met een meubelverhuur speciaal voor de woning samengesteld, inclusief accessoires voorkom je dit. Hierdoor laat je de mogelijkheden zien van wat de woning te bieden heeft zonder dat een gebrek verdoezeld wordt, maar wel minder de nadruk krijgt.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.