Main Menu

Veel Gestelde Vragen / Hoe kan ik zelf bezichtigingen doen van mijn huis?

Zelf bezichtiging doen

Zelf bezichtigingen doen kunt u als verkoper prima. U kent uw eigen woning en de buurt immers goed en u bent enthousiast over het huis waar u waarschijnlijk al vele jaren met plezier heeft gewoond. Daarnaast bent u voor een bezichtiging niet aan kantoortijden gebonden en kunt u uitgebreid de tijd nemen om kandidaten rond te leiden. Omdat kandidaat-kopers informatie graag uit de eerste hand ontvangen, wordt een persoonlijke rondleiding zeer op prijs gesteld!

Tips zelf bezichtigingen doen

Het verzorgen van een bezichtiging is het leukste onderdeel van de verkoop! Woningzoekers hebben interesse getoond in uw woning en komen graag bij u kijken. Een goede eerste indruk is belangrijk. Bekijk de volgende punten, zodat u goed voorbereid uw mogelijke kopers ontvangt.

 • Ruim goed op. Haal zo veel mogelijk overbodige spullen weg, berg de vuile was op. Zet de wasmand in een kast of desnoods even in de schuur, tandenborstels weg, maak het aanrecht en alle tafelbladen leeg.
 • Laat uw huis rust uitstralen. Haal o.a. persoonlijke foto’s, souvenirs, het prikbord en de post weg.
 • Zorg voor voldoende (loop) ruimte en verwijder al het meubilair waar kijkers over kunnen struikelen. Maak een vrije doorloop in kamers, hallen en gangen.
 • Zorg voor een comfortabele temperatuur in huis.
 • Zet de radio, televisie, computer, wasmachine en droogmachine uit (elk geluid en beeld kan afleiden).
 • Beperk het gezinsleven tot een minimum en breng indien mogelijk de huisdieren naar de buren.
 • Maak je huis zo licht mogelijk: doe gordijnen open, haal zonneschermen op, doe het licht aan, zeem de ramen (binnen en buiten).
 • Zorg dat de hele woning fris ruikt: ventileer de badkamer, zet de kattenbak buiten en verschoon de vuilnisbak.
 • Maak de bedden netjes op, bij voorkeur met een strak gestreken overtrek of neutrale sprei.
 • Doe de wc-bril naar beneden met de klep dicht.
 • Maak de tuin gezellig: veeg dode bladeren weg, zet (ook in de winter) de tuinset buiten en zet wat groenblijvende of bloeiende planten in potten.

Duur van een bezichtiging

Met bovenstaande tips kunt u absoluut zelf bezichtigingen doen. De duur van een bezichtiging hangt sterk af van het type woning, de grootte van de woning en de kandidaten, maar natuurlijk ook van uw eigen presentatie. Een goede eerste indruk is belangrijk! Zorg dat het hele huis schoon en opgeruimd is en voer, indien nodig, van tevoren kleine reparaties uit. Doe ‘s avonds overal het licht aan. Wees vriendelijk en geef belangstellenden de tijd die ze nodig hebben. Gemiddeld kunt u rekening houden met een half uur.

Veel Gestelde Vragen / Hoe kan ik zelf bezichtigingen doen van mijn huis? 4.17/5 (83.33%) 6 votes

Posted in: Bezichtigen & onderhandelen