Verhuizen en internet: overstappen of meeverhuizen?

Door
Makelaarsland
op

De woningmarkt is weer op volle sterkte. In de Randstad kan weer van schaarste worden gesproken. Het consumentenvertrouwen is overduidelijk terug. En nu er (eindelijk) weer meer verhuisd wordt, is het handig om eens te kijken naar iets wat iedere verhuizing komt kijken: Verhuizen en internet. Wat hiermee te doen?

Postcode checken

Allereerst moet er gecontroleerd worden of er op je nieuwe adres hetzelfde internet geleverd kan worden. Dit is niet altijd het geval. Zo ligt er niet overal in Nederland glasvezel tot aan de woning en kunnen providers soms niet alle snelheden leveren op een bepaald adres. Als jouw provider op je nieuwe adres ook gewoon kan leveren, kan je besluiten het internetpakket mee te verhuizen. Of dit verstandig is, is een tweede…

Verhuiskosten

Alsof providers je liever kwijt dan rijk zijn. Wat te denken van Tele2 dat € 35 in rekening brengt om een verhuizing administratief door te voeren? Sommige providers hanteren deze kosten overigens niet. Controleer dus behalve je postcode ook of jouw provider verhuiskosten hanteert.

Contractduur

Providers mogen niet meer stilzwijgend verlengen. Dit is al 10 jaar zo, maar niet iedereen is hiervan op de hoogte. Na contractduur kan je maandelijks opzeggen. Verhuis je binnen de contractduur? Dan moet het internetabonnement worden meeverhuisd. Mits jouw provider ook op het nieuwe adres kan leveren. Wanneer je opzegt, geldt er altijd een opzegtermijn van 30 dagen.

Internet verhuizen of overstappen?

Eigenlijk is overstappen altijd beter. Waarom? Je profiteert van actietarieven en kunt nieuwe hardware krijgen. Bij een verhuizing moet je internet hoe dan ook opnieuw installeren dus dit is het moment om je er even in te verdiepen. Dus een modem en misschien een tv-ontvanger als je ook televisie afneemt. Waarom dan niet direct overstappen naar een nieuwe provider? Vergelijk hier alle providers om voor jou de meest geschikte te vinden. Verhuizen is dus een goed moment om van internetprovider te wisselen. Bijna altijd ben je goedkoper uit en krijg je een snellere internetverbinding met meer televisiezenders. Wil je besparen na een dure verhuizing? Stap dan altijd over naar een nieuwe provider!

Nieuwbouwwoning

Wanneer je naar een nieuwbouwwoning verhuisd, is er waarschijnlijk al rekening gehouden met de aansluitingen. Maar let hier voor de zekerheid nog even op. En misschien is dit ook wel het juiste tijdstip om het huis direct glasvezelklaar te maken. Zo kan je tenminste ook overstappen naar glasvezel. Betrek je inderdaad een nieuwbouwwoning en laat je een ‘oud’ huis achter? Wij helpen je graag deze te verkopen.

Geschreven door Sofie van der Meer, Carrièrehelper.nl

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.