Verkoopstyling helpt!

Door
Makelaarsland
op

Verkoopstyling niet nodig in deze booming huizenmarkt? Wij denken van wel. Want wie vindt verkoopstyling geen goede investering, als de verkoopprijs van je huis daardoor flink stijgt? Ghislaine van Stage of Styling geeft uitleg.

Geen verkoopstyling nodig?

In tegenstelling tot een goed jaar geleden, gaan de huizen weer als warme broodjes over de toonbank. De huizenprijzen stijgen maar door. Eind 2017 waren koopwoningen 8,2 procent duurder dan een jaar geleden. Dat is de sterkste stijging in bijna 16 jaar, stelde het CBS vast. Ook Makelaarsland schreef over de huizenmarktcijfers 2017-2018 in een bericht eerder deze maand.

Goed nieuws voor de verkoper natuurlijk, want wie wil niet de beste prijs voor zijn huis? Daarnaast is het ook heel fijn dat je huis snel verkocht is. Dat scheelt een heleboel gestress en gepieker. Geen verkoopstyling meer nodig zou je denken, toch is dat niet waar. Vóór je je huis überhaupt verkoopt zal je mensen moeten trekken. De enige manier om dat echt goed te doen is met het juiste visitekaartje: jouw eigen huis.

Zo goed als iedere zoektocht naar een nieuw huis begint tegenwoordig op funda. Superbelangrijk dus dat je huis er met licht gestylde foto’s uitspringt en opvalt, zodat je kijkers trekt. Zonder kijkers geen kopers, daar kunnen we het over eens zijn. Dus de presentatie is essentieel. Hoe meer kijkers > hoe meer bieders, hoe meer bieders > hoe hoger de verkoopprijs. Eens? En dus blijkt verkoopstyling van de woning toch weer sleutel. Als dat op orde is, kunnen er mooie foto’s gemaakt worden. Die foto’s trekken zogezegd kijkers en de cirkel is weer rond.

verkoopstyling

Het onderste uit de kan

Toch hoor ik mensen ook nog wel zeggen dat er toch wel kijkers komen. Dat er een wachtlijst is. Misschien is dat waar? Maar ook dan wil je ‘het onderste uit de kan’ toch? Een kijker wordt pas enthousiast als ze een prettige sfeer aantreffen in een opgeruimd huis. Verkoopstyling helpt!

Als je € 10.000 meer krijgt voor je huis dankzij verkoopstyling vooraf,  is deze investering maar een fractie is van dat bedrag. Dit maakt het het allemaal toch weer dubbel en dwars waard! Dus wil je je huis niet alleen snel, maar ook tegen de hoogste prijs verkopen? Overweeg dan toch verkoopstyling! Lees hier nog meer tips voor de voorbereiding bij de verkoop van je huis.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.