Verkoper aan het woord

Door
Roos van Schaaijk
op

Verkoper Ernst-Jan verkocht zijn huis met Makelaarsland en deelt zijn ervaringen heel graag met de wereld. Lees meer over de verschillende stappen in het verkoopproces die hij, met een beetje hulp, naar een succesvolle verkoop bracht!

De zoektocht naar een verkoopmakelaar

In eerste instantie heb ik vier of vijf lokale makelaars in Driebergen uitgenodigd voor een kennismaking. Toen heb ik gekozen voor de makelaar met de meeste woningen in zijn portefeuille in dezelfde prijsklasse. Dit traject duurde ruim een jaar, waarin we helaas weinig bezichtigingen ontvingen.

Makelaarsland was tijdens de oriëntatie al een interessante optie voor mij. Bekenden hebben mij dit toentertijd afgeraden en ik heb dit advies opgevolgd. Daar ben ik later absoluut van teruggekomen! Vooral omdat ik graag zelf de touwtjes in handen heb en actief betrokken ben. Daarnaast is vertrouwen ontzettend belangrijk en dat gevoel zat bij Makelaarsland vanaf het eerste moment goed.

De woningopname en presentatie

De lokale Makelaarsland Agent in mijn regio is Gijs. Hij heeft de woningopname gedaan en tijdens ons gesprek merkte ik dat hij echt de tijd had genomen om een goede analyse te doen. Maar ook om alles haarfijn aan mij uit te leggen. Meteen een goed gevoel en een goede start.

Voor de fotografie van mijn woning kwam de fotograaf langs. Alleen al het maken van een afspraak ging super vlot en ik heb de tips van Makelaarsland gevolgd om mijn woning voor te bereiden op de fotoreportage. Ik heb zelfs zes bomen om het huis gerooid en van 25 bomen de takken ingekort, zodat we meer licht in het huis kregen en we verder de omgeving in konden kijken. Toen verscheen mijn huis opnieuw op funda. En de presentatie was precies zoals ik me voorstelde.

De bezichtiging(en)

Van géén bezichtigingen bij de vorige makelaar, naar dertien aanvragen bij Makelaarsland! Gijs overtuigde mij ervan dat ik de bezichtigingen heel goed zelf kan doen als ik dat wilde, dus deed ik dat. Wat ontzettend goed beviel is dat je gewoon écht de beleving van het huis kunt delen met een potentiële koper. Je krijgt de kans om langer stil te staan bij bepaalde aspecten van het huis en de omgeving dan een makelaar, die misschien weer een volgende afspraak heeft staan.

Ik heb ook echt van meer dan de helft van de belangstellenden gehoord dat zij het juist als heel prettig ervaren om door de eigenaar zelf worden rondgeleid. Je creëert bewust of onbewust een band met de kijkers, waardoor zaken met elkaar regelen leuk én makkelijk wordt.

Onderhandelingen en overeenstemming

Jeroen belde mij met het eerste bod. Hij was mijn vaste contactpersoon bij Makelaarsland en ook dit contact verliep altijd soepel, vriendelijk en efficiënt. Het bod was vrij laag en de bieders lieten ons lang wachten tijdens de onderhandelingen. Het tweede bod waren we serieus aan het overwegen toen we de vraagprijs geboden kregen. En toen was er overeenstemming.

Weer nam mijn adviseur alle tijd om de juridische zaken uit te leggen en de koopovereenkomst toe te lichten. Ik vond het heel erg fijn dat alle stukken, alle communicatie etc. online te raadplegen waren. Het bespaart je ontzettend veel tijd.

De oplevering ging hartstikke goed. Mede omdat we altijd goed contact met de kopers van mijn huis, maakte het elke stap in het proces zoveel makkelijker. Natuurlijk zijn makelaars en adviseurs door Covid-19 momenteel niet bij de inspectie en oplevering aanwezig, maar ook dit ging prima dankzij een voorbereidend gesprek met Makelaarsland. Zo heb ik geen moment het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond.

Wil je weten welke manier van verkopen bij jou past? Ontdek het in een vrijblijvend informatiegesprek met een van onze adviseurs.

Informatiegesprek aanvragen

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.