Waarom het NVM Open Huis écht werkt

Door
Makelaarsland
op

Succesvolle woningaankoop door bezichtiging tijdens de NVM Open Huizen Dag

Werkt meedoen aan de NVM Open Huizen Dag eigenlijk? Een vraag die woningverkopers, maar ook vrienden en kennissen mij regelmatig stellen. Met het Open Huis voor de deur vertel ik graag dat ik er door eigen ervaring van overtuigd ben dat het werkt.

Anekdote Open Huis

Het is de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 9 oktober 2010. Mijn vriend stelt voor om ‘just for fun’ een woning op het Varnebroek in onze woonplaats Alkmaar te bezichtigen.  “Ja daaaag, die woning is véél te groot en véél te duur” zeg ik nog nadat ik de woning op Funda bekijk. We besluiten toch te gaan kijken. We krijgen een rondleiding door het huis en worden bij elke kamer steeds enthousiaster. De verkoper geeft tijdens de rondleiding ook aan dat er onderhandelingsruimte is. Eenmaal terug in onze huurwoning zijn mijn vriend en ik ervan overtuigd, dit is onze droomwoning!

  • Dicht bij het centrum – Check
  • Gezellige woonkamer – Check
  • Open keuken – Check
  • Grote badkamer – Check
  • Tuintje & balkon op het zuiden – Check

Maar het neemt niet weg dat ik mijn droomwoning als starter nog steeds véél te groot en véél te duur vind. We besluiten na het Open Huis een aantal andere woningen te bezichtigen. Bij elke woning kijken we elkaar aan en denken we hetzelfde “Niet zo mooi als de woning die we tijdens het Open Huis bezichtigden”. De woning laat ons niet meer los. Na uiteindelijk een 2e en nog een 3e bezichtiging op het Varnebroek besluiten we er voor te gaan en we doen een openingsbod. Op 31 mei 2011 is onze droomwoning van ons.

‘Out of the box’ bezichtigen

De woning die wij tijdens het Open Huis bezichtigden voldoet aan al onze woonwensen. Door ‘out of the box’ te denken en op een woning af te gaan die niet voor de hand lag zijn we daar achter gekomen. Zonder het Open Huis hadden wij de woning niet bezichtigd en dus nooit aangekocht.

Een advies?

Het NVM Open Huis is een mooie manier voor woningzoekenden om te realiseren wat je wel of juist niet belangrijk vindt in een woning. Voor verkopers trekt het Open Huis breed oriënterende kijkers aan, wat uiteindelijk kan resulteren in verkoop van de woning. Mijn advies voor zowel woningzoekers als verkopers is dan ook: Doe mee aan het NVM Open Huis!

Geschreven door
Marketeer bij Makelaarsland
Wonend op het Varnebroek te Alkmaar

*De NVM Open Huizen Dag wordt twee keer per jaar georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Onderzoek vanuit de NVM toont aan dat woningen die meedoen aan het landelijke Open Huis een grotere verkoopkans hebben. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag vindt plaats op zaterdag 29 september 2012.  

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.