WANTED:
100 makelaars
Beloning: een eigen werkgebied

Door

Roos van Schaaijk

op

18 juni 2018

Makelaarsland lanceert zijn nieuwe NVM franchiseformule: 100 werkgebieden voor 100 moderne makelaars. Een unieke kans voor ambitieuze makelaars die samen met Makelaarsland willen bouwen aan een nieuw tijdperk binnen de makelaardij. Op 1 oktober 2018 starten we met de eerste vijf makelaars voor de gebieden:

  • Alkmaar of Heerhugowaard
  • Amstelveen
  • Utrecht
  • Nieuwegein, De Meern of Houten
  • Almere

Onze visie

In 2005 brak Makelaarsland de markt open met het doel om betere, bijzondere en betaalbare dienstverlening te bieden. Zo werd de formule ‘Verkopen doen we samen’ gelanceerd. Een NVM makelaar voor een vast en laag tarief ongeacht de waarde van de woning. De verkoper verzorgt zelf de rondleidingen en wordt optimaal ondersteund door superhandige applicaties en een team van specialisten. Een formule die niet meer weg te denken is uit de makelaardij en waarmee Makelaarsland de grootste makelaar van Nederland is geworden.

Onze toekomst

De makelaardij zal de komende jaren ingrijpend veranderen. De toekomst  vraagt om nieuwe businessmodellen met nieuw elan. Vernieuwende en betaalbare dienstverlening van verkoop tot aankoop, van doe-het-zelf tot full-service, waarbij de combinatie tussen persoonlijk contact en digitale ondersteuning optimaal is. Makelaarsland bouwt aan deze toekomst en wil dat samen met jou doen. Wij bouwen aan een buitengewoon en onderscheidend netwerk van 100 moderne makelaars. Iedere makelaar krijgt een eigen werkgebied, waarbinnen lokale kennis, netwerken en ondernemerschap centraal staan, maar bovenal de klant.

Wat maakt ons blij?

Jij hebt passie voor het vak en weet als geen ander hoe belangrijk elke klant is.

Jouw uitstekende communicatieve vaardigheden zorgen voor een optimale klanttevredenheid, van de eerste indruk tot het laatste contact. Als mensen met jou zaken hebben gedaan dan vertellen zij hun positieve ervaringen door.

Onderhandelen is bij jou geen trucje maar een kunst. Ook op kopers maak je indruk. Zij willen jou als makelaar. Je haalt namelijk het maximale resultaat en komt afspraken na.

Je werkgebied en portefeuille ken je als je broekzak, waardoor je gefundeerd verkoop- en aankoopadvies kan geven en tijdens rondleidingen echt iets te vertellen hebt. Geen kletspraatjes maar concrete zinvolle informatie. Waarmaken noemen wij dat. Een van de kernwaarden van Makelaarsland.

Waar gebruik jij je talent nog meer voor?

Van nature ben je gestructureerd. Je begrijpt dat dossiervorming belangrijk is zodat er een uitstekende en efficiënte samenwerking met zowel de klant als de specialisten van Makelaarsland ontstaat.  Zij gaan jou namelijk helpen je werk optimaal uit te voeren.

Je bent een winnaar. Als geen ander ben je in staat om alles uit jouw werkgebied te halen wat erin zit. Natuurlijk zal Makelaarsland je op allerlei manieren helpen aan nieuwe klanten maar je pakt zelf ook de ‘koe bij de horens’.

Je bent sociaal actief waardoor je hoort, ziet en voelt wat er binnen je netwerk speelt. Met de nodige lef en flair neem jij het initiatief om nieuwe klanten te werven. En met succes. Je professionaliteit en commerciële vaardigheden zijn echte klantenbinders.

Functie-eisen

De belangrijkste competenties die wij van jou verwachten hebben we hierboven al beschreven. Maar het zal je niet verbazen dat ook de nodige papieren vereist zijn. Om uiteindelijk als zelfstandig Makelaarsland Agent aan de slag te gaan in een van de werkgebieden moet je beschikken over een afgeronde RMT-opleiding. Ben je nu nog KRMT-er, schroom dan niet om je ook aan te melden.

Wat bieden wij?

Makelaarsland biedt jou een geweldige basis om er een succes van te maken. Een laagdrempelige instap, veel marketingpower en maximale ondersteuning op allerlei fronten. Zo zorgen wij ervoor dat jij je niet hoeft bezig te houden met randzaken en dat jij je maximaal kan concentreren op je vak, je buurt en je netwerk. Makelaarsland ontwikkelt de formules en onze eigen IT-afdeling zorgt voor alle benodigde en op maat gemaakte software.

Ook gaat de operationele afdeling een flink deel van de administratieve, financiële en juridische werkzaamheden voor jou regelen en zullen onze vastgoedadviseurs de telefoon voor je opnemen. Een dure vestiging vinden we niet meer van deze tijd en lossen we anders op. Om een website hoef jij je ook niet druk te maken. Dat regelen wij.

En met Makelaarsland begin je niet vanaf nul. Je lift direct mee op een beresterke onlinepropositie waaruit jaarlijks duizenden leads en opdrachten worden gerealiseerd. Daarbij gaat onze kersverse aandeelhouder ING ook flink aandacht geven aan de diensten van Makelaarsland.

Ook franchise doen wij anders

Onze kernwaarden zijn samenwerken, waarmaken, openbreken en transparantie. Dat geldt dus ook voor onze franchiseformule. Wij willen geen reclame-formule met mooie beloftes verkopen maar een goed concept gebouwd op samenwerken. Niet bedoeld voor gelukszoekers maar voor ambitieuze makelaars met passie voor het vak. Makelaars die het gaan waarmaken. En daar investeren wij graag in.

The Magnificent Five

We beginnen met een kopgroep van 5 makelaars. Om samen te ontdekken en te leren bieden we jou en de andere 4 makelaars een dienstverband van 6 maanden bij Makelaarsland aan.  Je zal hiervoor ervaring moeten hebben in een van de volgende gebieden:

  • Alkmaar of Heerhugowaard
  • Amstelveen
  • Utrecht
  • Nieuwegein (vanwege ons NVM hart),  De Meern of Houten
  • Almere

Tijdens je dienstverband zal je basissalaris € 3.000 – € 4.000 bruto per maand bedragen (afhankelijk van jouw diploma’s en ervaring) plus een variabele beloning, een leaseauto en een iPad Pro. Je zult samen met de andere kopgroep-makelaars deelnemen aan ons ‘on boarding’- programma waarbij je gecoacht en getraind wordt door professionals met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, commerciële vaardigheden en positionering in je werkgebied. Ook gaan we je alles leren over de formules van Makelaarsland en onze softwareapplicaties.

Uiteraard gaan we ervan uit dat je succesvol bent in jouw werkgebied. In dat geval bieden wij jou na 6 maanden kosteloos het werkgebied aan om het ondernemerschap definitief te omarmen.

Selectieprocedure

De procedure om in aanmerking te komen voor ‘The Magnificent 5’ start met jouw persoonlijke videopitch of mail. Wij willen tenslotte geen verlegen makelaars. Nadat we enthousiast zijn geworden van jouw pitch/mail gaan we uitgebreid kennismaken.

De ontmoeting

We nodigen je uit voor het 1e gesprek. Hierin staan jouw vakinhoudelijke kennis, je communicatieve vaardigheden en je ondernemerschap centraal. Na deze ronde maken we een selectie van de kandidaten die doorgaan naar de 2e ronde. Deze kandidaten zullen uitgenodigd worden voor het online assessment wat centraal staat in het 2e gesprek.

Klaar voor?

Ben je enthousiast geworden? Dan dagen we je graag uit. Stuur je videopitch of mail in en vertel ons waarom jij een geweldige Makelaarsland Agent wordt en welk gebied je voor ogen hebt. Het is aan jou of we vandaag al aan de slag gaan.

Stuur je videopitch of mail en CV via WeTransfer vóór 7 juli 2018 naar: ikwordagent@makelaarsland.nl (uiteraard gaan wij discreet met jouw video/mail om).

Heb je vragen? Neem contact op met Gijs van Wijgerden, Head Agent Network: gijsvanwijgerden@makelaarsland.nl of 06-55170380.

PS. Zie je een plek in het Makelaarsland Agent Netwerk helemaal zitten, maar zit jouw werkgebied niet bij de eerste 5? Wacht dan niet en stuur ook jouw videopitch of mail voor een plek in de Makelaarsland 100.