WANTED:
100 makelaars
Beloning: een eigen werkgebied

Door

Roos van Schaaijk

op

18 juni 2018

Ben jij ongekend goed in je werk en toe aan een eigen makelaardij? Pak je kans en sluit je aan bij het Makelaarsland Agent Netwerk. De eerste agents (RMT/KRMT) gaan 1 november beginnen en er is ook plek voor jou!

Makelaarsland lanceert zijn nieuwe NVM franchiseformule: 100 werkgebieden voor 100 moderne makelaars. Een unieke kans voor ambitieuze makelaars die samen met Makelaarsland willen bouwen aan een nieuw tijdperk binnen de makelaardij. Op 1 november 2018 starten we met de eerste makelaars.

Onze visie

In 2005 brak Makelaarsland de markt open met het doel om betere, bijzondere en betaalbare dienstverlening te bieden. Zo werd de formule ‘Verkopen doen we samen’ gelanceerd. Een NVM makelaar voor een vast en laag tarief ongeacht de waarde van de woning. De verkoper verzorgt zelf de rondleidingen en wordt optimaal ondersteund door superhandige applicaties en een team van specialisten. Een formule die niet meer weg te denken is uit de makelaardij en waarmee Makelaarsland de grootste makelaar van Nederland is geworden.

Onze toekomst

De makelaardij zal de komende jaren ingrijpend veranderen. De toekomst  vraagt om nieuwe businessmodellen met nieuw elan. Vernieuwende en betaalbare dienstverlening van verkoop tot aankoop, van doe-het-zelf tot volledige ontzorging, waarbij de combinatie tussen persoonlijk contact en digitale ondersteuning optimaal is. Makelaarsland bouwt aan deze toekomst en wil dat samen met jou doen. Wij bouwen aan een buitengewoon en onderscheidend netwerk van 100 moderne makelaars. Iedere makelaar krijgt een eigen werkgebied, waarbinnen lokale kennis, netwerken en ondernemerschap centraal staan, maar bovenal de klant.

Wat maakt ons blij?

Jij hebt passie voor het vak en weet als geen ander hoe belangrijk elke klant is.

Jouw uitstekende communicatieve vaardigheden zorgen voor een optimale klanttevredenheid, van de eerste indruk tot het laatste contact. Als mensen met jou zaken hebben gedaan dan vertellen zij hun positieve ervaringen door.

Onderhandelen is bij jou geen trucje maar een kunst. Ook op kopers maak je indruk. Zij willen jou als makelaar. Je haalt namelijk het maximale resultaat en komt afspraken na.

Je werkgebied en portefeuille ken je als je broekzak, waardoor je gefundeerd verkoop- en aankoopadvies kan geven en tijdens rondleidingen echt iets te vertellen hebt. Geen kletspraatjes maar concrete zinvolle informatie. Waarmaken noemen wij dat. Een van de kernwaarden van Makelaarsland.

Waar gebruik jij je talent nog meer voor?

Van nature ben je gestructureerd. Je begrijpt dat dossiervorming belangrijk is zodat er een uitstekende en efficiënte samenwerking met zowel de klant als de specialisten van Makelaarsland ontstaat.  Zij gaan jou namelijk helpen je werk optimaal uit te voeren.

Je bent een winnaar. Als geen ander ben je in staat om alles uit jouw werkgebied te halen wat erin zit. Natuurlijk zal Makelaarsland je op allerlei manieren helpen aan nieuwe klanten maar je pakt zelf ook de ‘koe bij de horens’.

Je bent sociaal actief waardoor je hoort, ziet en voelt wat er binnen je netwerk speelt. Met de nodige lef en flair neem jij het initiatief om nieuwe klanten te werven. En met succes. Je professionaliteit en commerciële vaardigheden zijn echte klantenbinders.

Functie-eisen

De belangrijkste competenties die wij van jou verwachten hebben we hierboven al beschreven. Maar het zal je niet verbazen dat ook de nodige papieren vereist zijn. Om uiteindelijk als zelfstandig Makelaarsland Agent aan de slag te gaan in een van de werkgebieden moet je beschikken over een afgeronde RMT-opleiding. Ben je nu nog KRMT-er, schroom dan niet om je ook aan te melden. Je kunt je RMT-papieren halen als je al bent gestart.

Wat bieden wij?

Makelaarsland biedt jou een geweldige basis om er een succes van te maken. Een professioneel onboarding programma, veel marketingpower en maximale ondersteuning op allerlei fronten. Zo zorgen wij ervoor dat jij de beste wordt in je vak,  je niet hoeft bezig te houden met randzaken en dat jij je maximaal kan concentreren op je buurt en je netwerk. Makelaarsland ontwikkelt de formules en onze eigen IT-afdeling zorgt voor alle benodigde en op maat gemaakte software.

Ook gaat de operationele afdeling een flink deel van de administratieve, financiële en juridische werkzaamheden voor jou regelen en zullen onze vastgoedadviseurs de telefoon voor je opnemen. Een dure vestiging vinden we niet meer van deze tijd en lossen we anders op. Om een website hoef jij je ook niet druk te maken. Dat regelen wij.

En met Makelaarsland begin je niet vanaf nul. Je lift direct mee op een beresterke onlinepropositie waaruit jaarlijks duizenden leads en opdrachten worden gerealiseerd. Daarbij gaat onze kersverse aandeelhouder ING ook flink aandacht geven aan de diensten van Makelaarsland.

Onze kernwaarden zijn samenwerken, waarmaken, openbreken en transparantie. Dat geldt dus ook voor onze nieuwe diensten. Wij willen geen reclame-formule met mooie beloftes verkopen maar een goed concept gebouwd op samenwerken. Niet bedoeld voor gelukszoekers maar voor ambitieuze makelaars met passie voor het vak. Makelaars die het gaan waarmaken. En daar investeren wij graag in.

Starten als Agent

Om samen te ontdekken en te leren bieden we jou en de andere makelaars een dienstverband van 12 maanden bij Makelaarsland aan.

Tijdens je dienstverband zal je basissalaris € 3.000 – € 4.000 bruto per maand bedragen (afhankelijk van jouw diploma’s en ervaring) plus een variabele beloning, een leaseauto en een iPad Pro. Je zult samen met de andere kopgroep-makelaars deelnemen aan ons ‘on boarding’- programma waarbij je gecoacht en getraind wordt door professionals met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, commerciële vaardigheden en positionering in je werkgebied. Ook gaan we je alles leren over de formules van Makelaarsland en onze softwareapplicaties.

Uiteraard gaan we ervan uit dat je succesvol bent in jouw werkgebied. In dat geval bieden wij jou na 12 maanden het werkgebied definitief aan.

Selectieprocedure

De procedure om in aanmerking te komen voor een plek binnen het Makelaarsland Agent Netwerk start met jouw persoonlijke verhaal. Waarom willen wij jou? Nadat we enthousiast zijn geworden van jouw mail/pitch gaan we uitgebreid kennismaken.

De ontmoeting

We nodigen je uit voor het 1e gesprek. Hierin staan jouw vakinhoudelijke kennis, je communicatieve vaardigheden en je ondernemende instelling centraal. Na deze ronde maken we een selectie van de kandidaten die doorgaan naar de 2e ronde. Deze kandidaten zullen uitgenodigd worden voor het online assessment wat centraal staat in het 2e gesprek.

Klaar voor?

Ben je enthousiast geworden? Dan dagen we je graag uit. Stuur je e-mail of video pitch in en vertel ons waarom jij een geweldige Makelaarsland Agent wordt en welk gebied je voor ogen hebt. Het is aan jou of we vandaag al aan de slag gaan.

Stuur je mail of videopitch en CV via WeTransfer naar:
ikwordagent@makelaarsland.nl (uiteraard gaan wij discreet met jouw mail/video om).

Heb je vragen? Neem contact op met Gijs van Wijgerden, Head Agent Network:
gijsvanwijgerden@makelaarsland.nl of 06-55170380.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.