Week van de starter – 27 september t/m 3 oktober

Door
Roos van Schaaijk
op

In de week van 27 september tot 3 oktober organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken in samen werking met onder andere de NVB, Aedes, Vereniging Eigen Huis en NVM de ‘Week van de Starter’.

Tijdens deze week brengt het Ministerie de informatie die starters op de woningmarkt nodig hebben samen in één campagne. Minister Ollongren van BZK: “Als starter is het al lastig genoeg om een passende woning te vinden. Informatievoorziening mag daarbij in ieder geval niet het struikelblok zijn.” Daarom wordt er vanuit het Ministerie van BZK een platform gemaakt, zodat starters op de woningmarkt één centrale plek hebben waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden.

In de ‘Week van de Starter’ wordt dit platform gelanceerd. Er vinden in de Week van de Starter diverse gebeurtenissen plaats. Zo wordt de week in een webinar op maandag 28 september geopend. In het webinar kunnen starters hun vragen stellen aan onder andere NVM-voorzitter Onno Hoes. Op de website van NVM is de informatie voor starters ook gebundeld en uitgebreid.

Jeroen Stoop, directeur Makelaarsland: “Het kabinet zal aanstaande dinsdag haar nieuwe plannen voor de woningmarkt presenteren. Er is al uitgelekt dat starters die een huis willen kopen geen overdrachtsbelasting meer hoeven te betalen. Dat scheelt 2% uit eigen zak, al snel 5.000 euro op je eerste huis dus. De vraag is wanneer deze regel ingaat. Wordt dit gekoppeld aan het moment dat je de koop sluit of moment wanneer je eigenaar wordt. In dat laatste geval is dat  een paar maanden later als de hypotheek rond is. Een spannende beslissing voor starter dus.”

Meer informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Estelle de Thouars, NVM Communicatie & Marketing, via het e-mailadres: e.dethouars@nvm.nl.

Bron: NVM

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.