Werken als Makelaar bij Makelaarsland

Door
Makelaarsland
op

Nieuwsgierig wat er achter de schermen allemaal gebeurt bij Makelaarsland? Wie er werken, wat hun dagelijkse bezigheden zijn en wat hun mooiste ervaring bij Makelaarsland is? Wij vroegen makelaar Daan om antwoord te geven op een aantal vragen. Dan weet je meteen hoe leuk zijn baan is.

Stel jezelf even voor.
Daan Prins, Makelaar KRMT en sinds 2015 werkzaam als makelaar bij Makelaarsland.

Hoe ben je begonnen bij Makelaarsland?
Ik ben bij Makelaarsland terechtgekomen via een vriend van mij. Makelaarsland sprak mij aan met het vooruitstrevende concept waarmee zij te werk gaan. Na een sollicitatiegesprek ben ik snel aangenomen en kon ik hier direct aan de slag.

Wat maakt werken bij Makelaarsland zo leuk voor jou?
Door de manier van werken van Makelaarsland krijg je in korte tijd te maken met veel dossiers, hierdoor leer je snel alle facetten van het makelen. Daarnaast speek je dagelijks met veel verkopers, al deze verkopers hebben een verschillend verhaal en dat maakt het werk leuk.

Wat beteken jij voor de klanten van Makelaarsland?
Als makelaar ben jij het aanspreekpunt van de klant tijdens de hele verkoopprocedure. Je ondersteunt de klant langere tijd en je probeert hem of haar overal te helpen. Elke klant heeft wel weer ander advies nodig, waar je dan ook altijd rekening mee moet houden. Je bent vanaf het begin de persoon waarop verkopers vertrouwen, waardoor je de klant ook echt leert kennen en andersom ook een beetje. Dat persoonlijke aspect zorgt ervoor dat je voor elke klant extra je best doet om een zo positief mogelijk resultaat te behalen.

Wat doe je als eerste als je op kantoor aankomt?
Ik zorg dat ik vroeg op kantoor ben zodat ik, met een kop koffie, de lijst met werkzaamheden voor de dag kan doornemen. Deze lijst bestaat uit veel verschillende werkzaamheden. Hierin is het belangrijk om de juiste prioriteiten te stellen, dus dat is mijn eerste taak.

En daarna?
De werkzaamheden zijn heel divers waardoor je dus altijd iets anders doet. Het ene moment ben je bezig met biedingen, het andere moment ben je een verkoop aan het starten of ben je met een koopovereenkomst bezig. Elke dag heb je weer nieuwe taken. Omdat deze werkzaamheden vaak een vervolg zijn op eerdere werkzaamheden zie je ook zelf hoe veel progressie je boekt in je werk en dat is motiverend.

Tijdens de lunchpauze ben ik te vinden in ons ML-café waar niet alleen een heerlijke lunch op ons wacht, maar waar we ook regelmatig tafelvoetballen. Het is altijd gezellig om ’s middags met z’n allen te lunchen.

Hoe ziet jouw team eruit?
Ik werk in een erg leuk team, de sfeer is altijd goed en waar nodig kun je altijd om assistentie vragen. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken waardoor je ook altijd weer nieuwe, of misschien handigere tips van elkaar te weten komt.

Sinds ik hier werk zijn er een paar veranderingen geweest. Er zijn mensen die ons hebben verlaten, maar er zijn ook oud-collega’s weer teruggekomen. Ook is er in die tijd een gigantische groei gerealiseerd en zijn er genoeg nieuwe uitdagingen bijgekomen.

Wat is de vreemdste situatie de je ooit hebt meegemaakt bij Makelaarsland?
Omdat je elke dag met zo veel mensen contact hebt kom je soms wel in ietwat vreemde situaties terecht. Zo heb ik bijvoorbeeld om 11.00 uur ‘s ochtends een gesprek gehad met een tikkeltje aangeschoten dame.

Wat is je grootste uitdaging binnen Makelaarsland?
Het best haalbare verkoopresultaat voor de klant behalen. Natuurlijk moet dit niet ten koste gaan van de koper, maar de verkoper staat bij ons altijd bovenaan. Dat is voor mij ook wel de grootste uitdaging.

Wat is je mooiste ervaring bij Makelaarsland?
De mooiste herinneringen bij Makelaarsland zijn de uitjes met het team. Zo hebben we bijvoorbeeld ons tienjarig jubileum in Amsterdam gevierd, we hebben een boottocht door Alkmaar gemaakt en hebben we een dagje voetgolf gespeeld.

Overweeg jij je huis te verkopen en zou je dat wel aan Daan over willen laten? Vraag dan een informatiegesprek aan en wie weet onderhandelt Daan straks de beste prijs voor jouw huis!

Informatiegesprek aanvragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.