Woningmarktnieuws: nooit meer naar huis!

Door
Roos van Schaaijk
op

Zelf bezichtigingen begeleiden loont! Dat bleek afgelopen woensdagavond tijdens de eerste editie van de Makelaarsland Open Huizen Avond. De meer dan 1.000 woningzoekenden die gisteravond op pad gingen, konden de nieuwe manier van verkopen zeer waarderen.

De sfeer was, met  tropische temperaturen, perfect te noemen. Maar liefst 600 woningbezitters, die samen met de grootste NVM makelaar van Nederland hun woning verkopen, stelden hun woning open voor bezichtigingen.

Quote verkoper:
Het zelf rondleiden, juist op zo’n avond, gaf ons de mogelijkheid om belangstellenden eens een ander sfeertje te laten proeven. Dat deze avond werkt, werd al snel duidelijk: één stel wilde nooit meer naar huis!”

Recordaantal verkopen in juni

De enorme vraag naar huizen is onverminderd, zo bleek woensdagavond. Ondanks dat er al een recordaantal huizen verkocht werd in afgelopen maand. Alleen al door Makelaarsland zijn er in de maand juni 350 woningen verkocht. Een berekening aan de hand van het marktaandeel van Makelaarsland (2%) wijst uit dat er landelijk zo’n 17.500 verkopen gerealiseerd zijn.

Verlaging NHG-grens

Een belangrijke oorzaak van het hoge aantal verkopen in juni is de verlaging van de NHG-grens die vanaf 1 juli 2015 werd doorgevoerd. Kopers wilden nog vóór deze verlaging hun slag slaan en profiteren van de lagere rente die voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie geldt. De huidige koopsomgrens van € 250.000 is nu verlaagd naar € 231.132. De hypotheekofferte moest voor 1 juli zijn aangevraagd.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.