Fonteinkruidstraat 108 Amsterdam

750.000 k.k.

Bereken je maandlasten

3 kamers waarvan
2 slaapkamers

1 badkamer
1 apart toilet

Woonopp. 97 m2

Fantastisch licht en luxe appartement op de bovenste verdieping van een splinternieuw en circulair gebouw in het populaire Buiksloterham, met uitzicht over het groene Amsterdam Noord. En door de grote afsluitbare loggia heb je een groot deel van het jaar ruim 29 m2 extra leefruimte.

---English version below---

Locatie
De Buiksloterham ligt op een steenworp afstand van de populaire NDSM-werf, om de hoek van de gezellige Van der Pekstraat en op zo’n 5 minuten fietsen van Overhoeks met de Adam toren, het EYE, de Tolhuistuin en de pont naar Amsterdam centraal station. In dit deel van Noord vind je veel vernieuwende horeca, bijzondere musea en creatieve bedrijven. En dit is nog maar het begin…

Buiksloterham staat bovendien in het teken van duurzaamheid en circulariteit, wat je terugziet in de architectuur en bijvoorbeeld Schoon Schip aan de kade van het Johan van Hasseltkanaal, de meest duurzame drijvende wijk van Europa.

Voor de dagelijkse boodschappen kun je naar het Mosplein, de winkeltjes in de Van der Pekstraat of naar de NDSM werf waar onlangs een nieuwe supermarkt is geopend. Er is bovendien een groot aanbod aan scholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang.

Met de fiets ben je binnen 10 minuten op Amsterdam centraal station en vanaf metrostation Noorderpark (op 5 minuten fietsen) pak je snel en gemakkelijk de Noord-Zuidlijn richting het Rokin, de Pijp en Amsterdam Zuid-WTC. Daarnaast ben je met de auto zo op de ring.

Het gebouw
Dit luxe appartement is gelegen op de bovenste verdieping van “Top-Up”, een gebouw dat is genomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2021. Het gebouw bevat 28 koopappartementen en 3 commerciële ruimtes. Het bijzondere aan Top-Up is dat de appartementen volledig caso zijn opgeleverd en dat de bewoners met hun eigen architect en aannemer de afbouw hebben gerealiseerd. De afbouw van alle appartementen vond plaats onder strenge voorwaarden met betrekking tot geluidsoverdracht, wat heeft geresulteerd in zeer geluidsarme appartementen.

Het gebouw heeft een eigen parkeergarage met overdekte fietsenstalling.

Het appartement
Het appartement van 97 m2 is in juni 2020 opgeleverd. Geïnspireerd door Scandinavisch en Japans design en door het gebruik van warme en luxe materialen hebben de huidige bewoners een bijzonder appartement gecreëerd dat licht, rust en warmte uitstraalt. Industriële kenmerken zoals het betonnen plafond zijn behouden gebleven. Maar de echte eye-catcher van dit appartement is zonder twijfel de grote open keuken die is voorzien van de nieuwste Miele apparatuur en Quooker kraan.

De indeling staat in het teken van leefruimte. Via de entree kom je direct in de ruime living met hoge betonnen plafonds waar zich de zithoek, eethoek en open keuken bevinden. In deze loftachtige ruimte vormt een houden kastenwand de scheiding naar de slaapkamers. Hierdoor wordt de ruimte optimaal benut. Aan de lange binnenwand zijn een berging, halletje, toilet en de badkamer gelegen. De berging is buitenom te bereiken via de hal maar in de scheidende wand tussen de berging en living is een uitsparing gemaakt voor een eventueel te plaatsen deur.

Buitenruimte
Uniek aan dit appartement is de waanzinnige loggia over de hele lengte van de living en een van de slaapkamers. Je staat op met de ochtendzon en geniet aan het eind van de dag van de avondzon. Met ruim 29m2 geeft en de 4 schuifpuien heb je een groot deel van het jaar veel extra leefruimte. Boven de glazen balustrade zitten bovendien glazen vouwpanelen, waardoor je de loggia in het najaar en de winter voor een isolerende werking af kunt sluiten. Er is voldoende ruimte voor een ruime zithoek en een eettafel waardoor je in het voorjaar en de zomer hier veel tijd zult doorbrengen.

Duurzaam
Het gebouw en appartement staan in het teken van duurzaamheid, onder anderen door het gebruik van HR++ glas, zonnepanelen, stadverwarming, het hergebruik van regenwater voor toiletspoeling en de isolerende werking van de loggia’s. Ook in het interieur is gekozen voor duurzame materialen zoals bamboe en een recyclebare gietvloer op basis van duurzame grondstoffen.

Karakteristieken appartement
+ Voortdurend recht van erfpacht, afgekocht tot 16 mei 2046, herziening en indexering per die datum.
+ 97 m2 woonruimte
+ een zeer ruime living met open keuken met kookeiland
+ twee ruime slaapkamers
+ luxe, ruime badkamer met regendouche en ligbad
+ veel opbergruimte in slim geplaatste kastruimte
+ 3 meter vrije plafondhoogte
+ hoekligging georiënteerd op het noordwesten
+ uitzicht over Amsterdam Noord en de NDSM werf
+ ruim 29 m2 buitenruimte
+ duurzaam en circulair
+ aanvraag overstap naar eeuwigdurende erfpacht is gedaan.
+ servicekosten bedragen € 182,22

De vraagprijs bedraagt € 750.000 kosten koper inclusief parkeerplaats en afgekochte erfpachtcanon tot 16 mei 2046.

---English version---

Amazingly light and luxurious penthouse apartment in a recently realized building in the popular area Buiksloterham, overlooking Amsterdam North.

Location
Buiksloterham is situated in between the NDSM wharf, the cozy Van der Pekstraat and Overhoeks, with the Adam tower, the EYE and Tolhuistuin. This still relatively undiscovered part of the city has many great bars and restaurants, museums and creative businesses.

Buiksloterham is all about sustainability and circularity which shows in the architecture and for example Schoon Schip, which is Europe’s most sustainable neighborhood consisting of only boat houses.

For your daily errands, you can go to Mosplein, the shops in Van der Pekstraat or to the NDSM wharf. The area has great diversity in schools and daycares.

By bike, you’re at Amsterdam Central Station in 10 minutes and from the subway station Noorderpark (a 5 minute bike ride away) you can easily travel to Rokin, de Pijp and Amsterdam Zuid-WTC. By car, it takes you about 5 minutes to get to the highway.

The building
This luxurious apartment is situated on the top floor of the “Top-Up” building. The project, which is nominated for the Amsterdam Architecture Prize 2021, houses 28 apartments and 3 commercial spaces. What makes Top-Up so special is that the apartments were fully furbished by the owners, together with their own architects and contractors. As a result, each apartment in Top-Up is unique. The furnishment of the apartments took place under strict noise conditions making the apartments highly silent.

The apartment
The 97 sqm apartment was finished only in June 2020. Inspired by Nordic and Japanese design and by suing warm and luxurious materials, the owners have created a unique apartment that exudes light, tranquility and warmth. Industrial characteristics like the concrete ceilings were kept, giving it a little bit of rawness. But the absolute eye-catcher is is without a doubt the big bamboo kitchen, equipped with the newest Miele appliances.

The apartment is designed around the big living area. When entering the door, you step right into the large open space which has a seating area, a dining area and the kitchen. In this loft-like space a bamboo closet block functions as the division between the living space and the bedrooms. Along the inner walls the storage area, toilet and bathroom are situated. The storage area is accessible externally but it is possible to place a door in the wall between the living area and the storage.

Outdoor area
The apartment has a truly amazing outdoor area of nearly 30sqm where you can catch the morning and evening sun. With the 4 massive sliding doors, it is a real extension of your home for a good part of the year. The upper windows can be folded back, opening up the entire outdoor area on warm spring and summer days and keeping you sheltered from the wind on colder days. You can easily fit a lounge area and dining table.

Sustainability
The building is highly sustainable with its HR++ windows, solar panels, district heating, the reuse of rainwater to flush the toilets and the isolating effect of the outdoor area. The owners have also used sustainable materials for the interior such as bamboo and a recyclable floor.

Highlights
+ 97 sqm living space
+ very spacious living area with an open kitchen
+ two spacious bedrooms
+ luxurious bathroom with a bath and rain shower
+ Lots of smart storage space
+ 3-meter-high ceilings
+ oriented on the north-west
+ views of the NDSM wharf and Amsterdam North
+ 29sqm outdoor area
+ ground lease has been paid up to 16 May 2046
+ service costs: € 182,22

The asking price is € 750.000 including parking space and bought out ground lease until 16 May 2046

Lees meer

Overdracht

Status

In verkoop

Aanvaarding

In overleg

Servicekosten

182 p/m

Bouw

Soort Appartement

Bovenwoning, Appartement

Soort bouw

Bestaande bouw

Bouwjaar

2019

Soort dak

Plat dak -

Kadastrale gegevens

Erfpachtsrecht, gemeente Amsterdam, sectie K, nummer 11099 A36, perceeloppervlakte: 0 m2
Erfpachtsrecht, gemeente Amsterdam, sectie K, nummer 11099 A52, perceeloppervlakte: 0 m2

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte

97m2

Externe bergruimte

13m2

Overig inpandige ruimte

35m2

Inhoud

479m3

Indeling

Aantal kamers

3 kamers (waarvan 2 slaapkamers)

Aantal badkamers

1 badkamer en 1 apart toilet

Badkamervoorzieningen

Ligbad, toilet, wastafel, wastafelmeubel, inloopdouche

Aantal woonlagen

1 woonlagen

Gelegen op

7e woonlaag

Voorzieningen

Mechanische ventilatie, Lift, Schuifpui, Glasvezel kabel, Zonnepanelen, Natuurlijke ventilatie

Energie

Energielabel

A

Isolatie

HR-glas

Verwarming

Stadsverwarming

Warm water

Stadsverwarming

Buitenruimte

Ligging

Aan water, In woonwijk, Vrij uitzicht, Open ligging

Tuin

Geen tuin

Balkon/Dakterras

Balkon aanwezig

Bergruimte

Garage

Soort

Geen garage

Parkeren

Soort

Parkeervergunningen

Alle kenmerken
Foto 1 van 47

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.