Runpad 2 Den Helder

158.000 k.k.

Deze woning is verkocht

Helaas voor u is deze woning al verkocht. Met onze zoekopdracht kunt u verder kijken.

1 kamer waarvan
0 slaapkamers

1 badkamer

Woonopp. 26 m2
Perceelopp. 551 m2

Groots wonen in een Tiny House in de Falgatuinen in Den Helder.

Dit prachtige Tiny House aan Runpad nr 2 Den Helder staat te koop.
Wil je duurzaam leven, genieten van een heerlijke tuin, eventueel zelf groente verbouwen en op loopafstand van het mooie strand en alle voorzieningen in de buurt?
Dan is dit een unieke kans.
Het Tiny House 32 vierkante meter en bijgebouw (schuur, 11 vierkante meter) is te koop; de kavel wordt gehuurd bij de Woningbouwstichting/Helder Vastgoed bv. voor onbepaalde tijd.
Het gaat hier om een permanent woonproject (er staan 22 zelfstandige TH)
Momenteel is het proces lopende dat de huiseigenaren het stukje grond onder het huis en schuur voor een symbolisch bedrag kunnen kopen. Dit kan dan ook overgaan op de nieuwe koper of rechtstreeks bij de koop geregeld worden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om een kleine hypotheek aan te vragen.
Het huisje is 2 jaar geleden gebouwd door een TH bouwbedrijf en afgebouwd in eigen beheer. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke bouwmaterialen. Het voldoet aan de woningweteisen voor permanente bewoning. (vergunning is van 2020)
Het huisje heeft een ronde wand wat een unieke uitstraling geeft. Deze wand is van binnen afgewerkt met leemstuc. De rest is binnen afgewerkt met hout (berken) Het slaapgedeelte kan zowel op de vide als beneden gerealiseerd worden. Op beide plekken is er ruimte voor een 2 persoons bed van 1.80 te plaatsen. De keuken is royaal opgezet en er is een nette betegelde badkamer met wastafel, douche en compost toilet.
Op het schuine dak liggen keramische dakpannen en 6 zonnepanelen. Het platte dak is afgewerkt met epdm.
De blokhut schuur is 4 bij 2,60 (mag qua vergunning 12 vierkante meter zijn) Alleen de vloer is geïsoleerd. Er zit een raam en deur met dubbel glas in en een goed slot. In de schuur is elektra aansluiting (verlichting, stopcontact en een buitenstopcontact)
Offgrid en Helofytenfilter:
De woning is voor een groot deel zelfvoorzienend; er is geen aansluiting op het elektra-gasnet en ook niet op het riool. er is wel aansluiting op het waterleidingnet. Het afvalwater wordt gezuiverd in een helofytenfilter. In het naastgelegen Financieel Fithuis (fundament) is tegen een vergoeding mogelijk gebruik te maken van een wasmachine en droger.
Ook bestaat er de mogelijkheid om in de winter, wanneer de zonnepanelen minder energie leveren, met n mobiele oplader je batterij bij te laden. De zonnepanelen zijn verbonden met een Victron systeem en er is een 5 kilowatt batterij. In de wintermaanden kook je op gas (fles) in de zomermaanden kun je elektrisch koken. Er is een gevelkacheltje als ook een houtkachel (rocket-stove) aanwezig.
Tuin:
In de afgelopen 2 jaar is de tuin gaandeweg ontstaan tot een mooi geheel van natuurlijke begroeiing en aangelegde planten en wat fruitboompjes. Er zijn 3 opvangpunten van regenwater waarmee de tuin voor een groot deel voorzien kan worden van water.
De reden van verkoop is dat de bewoonster uit Brabant komt en de afstand tot familie en vrienden ver is en daarom de stap terug naar het zuiden.

Vraagprijs: € 158,000 k.k.
De maandelijkse huurprijs van de kavel is: € 198,55 (ongeveer 550 vierkante meter)

Lees meer

Overdracht

Vraagprijs

€ 158.000

Status

Verkocht

Aanvaarding

In overleg

Bouw

Soort Woonhuis

Eengezinswoning, Vrijstaande woning

Soort bouw

Bestaande bouw

Bouwjaar

2021

Soort dak

Samengesteld dak Pannen, Bitumineuze dakbedekking

Kadastrale gegevens

Erfpachtsrecht, gemeente Den Helder, sectie H, nummer 550 , perceeloppervlakte: 551 m2

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte

26m2

Externe bergruimte

10m2

Perceeloppervlakte

551m2

Inhoud

123m3

Indeling

Aantal kamers

1 kamer

Aantal badkamers

1 badkamer

Badkamervoorzieningen

Toilet, douche, wastafelmeubel

Voorzieningen

TV kabel, Rookkanaal, Zonnepanelen

Energie

Isolatie

Volledig geïsoleerd

Verwarming

Gaskachels, Houtkachel

Warm water

Geiser eigendom

Buitenruimte

Ligging

In woonwijk, Beschutte ligging

Tuin

Tuin rondom

Bergruimte

Soort berging

Vrijstaand hout

Voorzieningen

Voorzien van elektra

Isolatie

Vloerisolatie

Garage

Soort

Geen garage

Parkeren

Soort

Op eigen terrein

Alle kenmerken
Foto 1 van 38

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.