Smidstraat 3 Gaanderen

630.000 k.k.

Bereken je maximale hypotheek

5 kamers waarvan
3 slaapkamers

2 badkamers
1 apart toilet

Woonopp. 173 m2
Perceelopp. 10378 m2

Wegens zeer grote belangstelling kun je niet meer inschrijven voor bezichtiging. Wel kun je je inschrijven voor reservelijst.

Zeldzame woonjuweel, midden in de natuur, met ongekend veel leef-mogelijkheden.

Op een werkelijk prachtige landelijke locatie, net buiten het Achterhoekse dorpje Gaanderen, staat een ongepolijste woonjuweel te koop. Deze authentieke bungalow met pittoresk multifunctioneel huisje (te gebruiken als B&B, gastenverblijf, praktijkruimte, kantoor, kangoeroe- of mantelzorgwoning), schuur, garage en perceel van meer dan één hectare is sprookjesachtig genesteld aan een eigen weg op natuurgebied de ‘Gaanderhei’.

Geluk is niet te koop… of misschien toch wel? Dit is een droomplek voor levensgenieters, natuurliefhebbers en vrije geesten. Laat je betoveren door dit wonderlijke stukje wereld, idyllisch verscholen in de Achterhoekse natuur.
?
Ultiem gelegen met vrijheid en privacy, maar toch op loopafstand van het dorpje Gaanderen. De woning wordt omringd door een divers en levendig palet aan planten, bomen en weilanden waardoor ook de inwoners van het dierenrijk zich hier zeer welkom voelen. Dankzij de vergezichten en meer dan een hectare eigen grond ervaar je elke dag opnieuw een immens ruimtelijk gevoel. Hier woon je op een plek waar niet de mens maar Moeder Aarde levenslustig met haar scepter zwaait.

Wil je niet teveel reuring maar gewoon fijn wonen, dagdromen en genieten van de natuur? Precies dat is wat de huidige bewoners ook hebben gedaan. Met wat loslopende kippetjes en af en toe een kampvuurtje was het al helemaal perfect. Maar de woning compleet verbouwen of fine-tunen naar eigen smaak kan natuurlijk ook. De locatie biedt in ieder geval oneindig veel kansen als het gaat om leven in vrijheid en op jouw eigen manier. Met een paar aanpassingen leef je bijvoorbeeld zelfvoorzienend. En met enkele tipi’s in de tuin wordt de plek zelfs een inkomstenbron.

De locatie kan met recht het walhalla op het gebied van wonen worden genoemd, aangezien op het perceel maar liefst drie gebouwen staan die allemaal hun eigen potentieel herbergen:
1. Een ruime, lichte en authentieke woning met vriendelijke uitstraling, inclusief drie slaap- en/of werkkamers, een badkamer, bijkeuken en grote zolder die makkelijk als tweede verdieping in gebruik kan worden genomen.
2. Een multifunctioneel huisje van 60 m² met eigen ingang, tuin, terrasje, keuken en badkamer, welke kan fungeren als:
- Bed & Breakfast
- Vakantiehuisje
- Kangoeroe- of mantelzorgwoning
- Atelier
- Kantoorruimte (thuiswerken)
- Yoga zaaltje
- Meditatieruimte
- Behandelruimte
- Muziekstudio
- Praktijk aan huis
3. Een ruime schuur met garage die in de huidige staat onderdak kan bieden aan gereedschap of kleinvee zoals geiten, konijnen, mini-ezels etcetera. Maar die met wat handige handjes ook kan worden verbouwd tot creatieve broedplek, werkruimte, atelier of muziekstudio.

Er is zelfs een mogelijkheid om de woning te splitsen, zodat er twee adressen gecreëerd kunnen worden.

Naast bovenstaande opties met betrekking tot het wonen heeft dit stukje wereld nog veel meer in petto als het gaat om Leven met een hoofdletter L. Op de enorme lap grond van meer dan een hectare is namelijk ontzettend veel mogelijk:
- Moestuinieren
- Een voedselbos creëren
- Een bloemen- of theetuin aanleggen
- Een mini-camping beginnen (glamping, tipi’s, trekkershutjes)
- Kleinvee houden zoals mini-ezels, paarden of alpaca’s
- De boomgaard verder uitbreiden
- Een speelweide optuigen
- Of gewoonweg heerlijk ontspannen op een kleedje in het gras.

Ben jij op zoek naar een mooi stuk grond waar je de ultieme rust en vrijheid van de Achterhoek kunt ervaren? Altijd al gedroomd van zelfvoorzienend leven? Krijg je roze wangen bij het idee dat je over jouw eigen weiland een ree of fazant ziet lopen, of een buizerd ziet vliegen? Heb je het plan gevat om op een prachtige plek het wonen en werken te combineren? Dit is hét! Dit is de plek. En zo'n plek komt zelden voorbij.

INDELING VAN DE WONING

Het woonhuis, bungalow-stijl, is gebouwd in 1961. Aangezien alle faciliteiten zich op de begane grond bevinden is de woning geschikt voor mindervaliden/rolstoelgebruikers en zeer toekomstbestendig. Mocht de wens ontstaan om de bovenverdieping erbij te betrekken, dan is dit ook goed mogelijk.

De voordeur geeft toegang tot de hal waar zich de meterkast bevindt. De hal is verbonden met drie slaapkamers (en/of werkkamers) met ingebouwde kasten en een (gedateerde) badkamer. Met behulp van een vlizotrap is het mogelijk om de zolder te bereiken. De zolder wordt nu gebruikt als opslag maar biedt met wat aanpassingen absoluut kansen tot uitbreiding (slaapkamers, werkruimte of men-cave).

Vanuit de hal kom je ook in de woonkamer. Direct raak je bevangen door het grote raam aan de voorzijde, met het immens weidse uitzicht; het heeft wel iets weg van een aquarel schilderij. Aan de achterkant kijk je, door het andere grote raam, uit op een groene oase met de levendige vijver als centraal middelpunt. Dankzij de grote ramen (dubbelglas) komt er veel licht de woonkamer binnen en voel je je nog meer één met de natuur. De woonkamer is verder voorzien van een karakteristieke visgraatvloer, eenvoudige hippie-stijl keuken met vrolijk granito aanrechtblad, praktische provisiekelder en houtkachel. Erg handig (voor onder andere zandlaarzen) is de aangrenzende bijkeuken met de opstelplaats voor de CV-ketel, wasmachine en vaatwasser. Ook vind je hier een iconische wasbak die refereert naar vervlogen tijden. In de bijkeuken zit ook een toilet (gedateerd). Op het dak liggen geglazuurde dakpannen, deze zijn ter zijner tijd toe aan vervanging. Ook liggen er op het dak 13 zonnepanelen.

BIJGEBOUWEN

Multifunctioneel huisje
Via een eigen paadje en aparte voordeur bereik je het stenen, multifunctionele, huisje. De huidige bewoners gebruikten het als logeerruimte voor vrienden/familie en als muziekstudio. Het is voorzien van een klein (gedateerd) keukentje en een vrij nieuwe badkamer (vijf jaar oud) met toilet en whirlpool ligbad. Vanuit het halletje kun je met een geïmproviseerde trap naar zolder, echter deze is nog niet in gebruik. Het huisje heeft een eigen parkeerplaats en klein terrasje. De ruimte is zeer geschikt voor diverse doeleinden, van een vakantie- of kangoeroewoning tot aan een kantoor- of praktijkruimte. In de brievenbus bouwt familie kwikstaart elke lente opnieuw een nestje.

Schuur met garage
Achter het huisje staat een schuur: zeer handig om materialen te stallen, zoals gereedschap en tuinmeubelen. Gekoppeld aan de schuur zit ook de garage, geschikt voor het bieden van onderdak aan een auto en/of te gebruiken als klusruimte. Aan de zijkant van de garage zit de oude varkensschuur, welke niet meer in opperbeste staat verkeert. De schuur en garage hebben altijd prima gefungeerd, maar ze zullen een absolute meerwaarde worden met wat liefdevolle aandacht. Zo heeft het de potentie om een heerlijke werkplek te worden, zoals een glas in lood werkplaats, keramiekstudio of naaiatelier. Door bijvoorbeeld één muur te vervangen met glas krijg je de hele dag veel licht binnen en zal de creativiteit hoogtijdagen vieren.

DE NATUUR

De daadkracht van Moeder Aarde ervaar je op deze plek. Elk stukje grond en elke stroom lucht wordt benut om de natuur te laten floreren. In de prachtige, weelderige natuurvijver spat het leven ervan af. De ietwat brutale familie waterkip zwemt de hele dag, druk en bazig, van hot naar her. Vriendelijke eendjes trekken zich niet zoveel aan van deze heethoofden en bouwen liefdevol hun nestje tegen de spar. In de notenboom iets verderop dartelen eekhoorntjes speels van tak naar tak. Door het grote raam met uitzicht op de vijver zie je dat de ijsvogel, ondanks zijn schuchtere karakter, regelmatig even komt buurten en stiekem toch z’n prachtige veren wil showen. Aan de voorzijde van het huis drentelen dagelijks wat fazanten zenuwachtig over het zandpad. Ver boven hun hoofd zwieren zo nu en dan enorme roofvogels, klaar om een duik te nemen richting de veldmuisjes in de wei. In de herfst en winter is het al net zo levendig en met name in de lucht is het een aaneenschakeling van actie. Zwermen vogels trekken in symmetrische patronen richting zonnigere oorden. In de wei zie je hazen over bevroren grassprieten springen en af en toe, als de frisse lucht echt knispert en de magie in de lucht hangt, kijkt een ree je een milliseconde wantrouwend aan om er vervolgens in noodvaart vandoor te sprinten. Is het rustig aan de Gaanderhei? Vogels die hun ego wegfluiten, bijen die zich laven aan de nectar, vlinders die kleurrijk fladderen, paardjes die opgetogen galopperen… Hier bruist het van de energie. De Gaanderhei is een waar dierenparadijs.

OPRIT & TUIN

Het huis heeft aan twee zijden een oprit: één oprit tot aan de garage en een oprit aan de andere kant van het huis. Rondom de woning zijn meerdere parkeerplaatsen ontwikkeld. De tuin heeft de afgelopen jaren lekker z’n eigen gang kunnen gaan. De huidige bewoners hanteren het motto ‘leven en laten leven’ en dat maakt van de tuin geen strak gefabriceerde setting maar wel een frivool festijn van allerlei bloemen, planten, struiken en bomen. Het is weelderig, biedt voldoende privacy en heeft diverse mooie plekjes om te genieten van het buiten zijn, inclusief kampvuurtjes en BBQ's. De moestuin zal opnieuw moeten worden aangeplant, maar de bramen- en frambozenstruiken zijn nog in topvorm.

BIJZONDERHEDEN

- Riante vrijstaande bungalow met multifunctioneel huisje, schuur, garage, grote tuin en meer dan een hectare grond
- Gelegen in een vriendelijk buurtschap - het noaberschap en klaarstaan voor de buren is hier een mooi voorbeeld van, maar privacy wordt ook gerespecteerd
- Vrij wonen in het gewaardeerde buitengebied maar toch dichtbij faciliteiten zoals treinstation en winkels
- Op loopafstand van een prachtig bos met kasteel, genaamd Slangenburg
- Het perceel wordt verkocht met eigen weg
- Eventueel is nog een extra wei bij te kopen

LIGGING

De woning ligt aan natuurgebied de Gaanderhei, net buiten de bebouwde kom van Gaanderen. Gaanderen is een dorp met circa 5.500 inwoners en behoort tot de gemeente Doetinchem. Het dorp heeft een rijk verenigingsleven en er zijn het hele jaar door activiteiten voor jong en oud. Voor de dagelijkse boodschappen vind je er onder andere een bakker en twee supermarkten en ook zijn er meerdere basisscholen en diverse voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg. Voor sport en cultuur kun je in Gaanderen terecht bij sport- en cultuurcentrum De Pol of een van de vele sportverenigingen. Dicht bij huis maak je een lekkere wandeling in natuurgebied Slangenburg of de Koekendaal. Gaanderen heeft een eigen treinstation aan de spoorlijn Winterswijk – Arnhem en goede busverbindingen. Met de auto ben je binnen vijf minuten op de A18, binnen een uur in Utrecht, binnen 1,5 uur in Amsterdam en met 12 minuten in Doetinchem, waar er ontzettend veel aanbod is op het gebied van restaurantjes en cafe’s - voor als je een keer naar muziek wilt luisteren in plaats van vogeltjes.

BOODSCHAP VAN DE HUIDIGE BEWONERS

“In 2015 kwamen wij terug van een lange zeilreis. We besloten om het hectische Amsterdam achter ons te laten en ontdekten pardoes een nieuw paradijs middenin de natuur: de Gaanderhei. Geen moment hebben we getwijfeld. Hier wilden wij wonen! De afgelopen 5,5 jaar hebben wij, met heel veel liefde en vreugde, deze ruwe diamant onze eigen touch gegeven waardoor het een speelse en eigenzinnige plek is geworden. We hebben het leven hier een unieke draai kunnen geven dankzij onder andere waanzinnige tuin- en kampeerfeestjes, prachtige wandelingen, de ontdekking van mindfulness, het grootbrengen van een eend en een muziekstudio aan huis. Zeker tijdens Corona was deze plek geweldig om te mogen vertoeven. Het thuiswerken was, met twee aparte huizen, geen opgave. Sporten kon gewoon doorgaan in de mega wei voor de deur en met de enorme hoeveelheid ruimte is er nooit het gevoel geweest van ‘opgesloten’ zitten. De zonsopkomst is elke ochtend weer fenomenaal en als het dauw op de grassprieten danst waan je je telkens weer in een sprookjeswereld. Waarom laat je dan in hemelsnaam zo’n mooie plek gaan? Afgelopen december waren wij met onze camper twee maanden in Portugal op reis en toen kwam de aap uit de mouw… We hebben gemerkt dat we diep van binnen toch ook wel een soort van nomaden zijn die nog wat willen rondtrekken - kijken wat de wereld nog meer te bieden heeft. Onze horizon verbreden. Avontuur en afwisseling. Misschien ooit nog een zeilreis of een paar maanden in het buitenland wonen. En als je tot die conclusie komt moet je eerlijk zijn, je waarden respecteren en lef tonen - hoe moeilijk ook. Want een plek laten gaan waar je helemaal hoteldebotel op bent, is absoluut niet makkelijk. Maar je kunt niet alles hebben, willen en doen. Vanuit zulke pittige keuzes komen, hopelijk, ook weer prachtige kansen. Met lichte weemoed laten we dan ook dit wonderlijke stukje wereld los, in de hoop dat zich een nieuwe eigenaar/eigenaresse meldt die zich er net zo thuis zal voelen als wij hebben gedaan en eigen dromen kan gaan realiseren. Graag nodigen we je uit om deze fantastische, vrije locatie te komen ervaren want hoe mooi de plek ook mag floreren op foto's, tijdens een fysieke bezichtiging voel je pas echt de unieke, levendige sprankeling.”

Wij adviseren om aan te rijden via de Peppelmansdijk vanwege verbouwing buren.

Lees meer

Overdracht

Status

In verkoop

Aanvaarding

In overleg

Bouw

Soort Woonhuis

Eengezinswoning, Vrijstaande woning

Soort bouw

Bestaande bouw

Bouwjaar

1961

Soort dak

Zadeldak Pannen

Kadastrale gegevens

Volle eigendom, gemeente Ambt-Doetinchem, sectie H, nummer 1738 , perceeloppervlakte: 4068 m2
Volle eigendom, gemeente Ambt-Doetichem, sectie H, nummer 638 , perceeloppervlakte: 4570 m2
Volle eigendom, gemeente Ambt-, sectie H, nummer 1480 , perceeloppervlakte: 1740 m2

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte

173m2

Overig inpandige ruimte

163m2

Perceeloppervlakte

10378m2

Inhoud

1450m3

Indeling

Aantal kamers

5 kamers (waarvan 3 slaapkamers)

Aantal badkamers

2 badkamers en 1 apart toilet

Badkamervoorzieningen

Ligbad, toilet, wastafel, inloopdouche

Voorzieningen

TV kabel, Buitenzonwering

Energie

Energielabel

F

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Verwarming

Cv-ketel, Houtkachel

Warm water

Cv-ketel

CV Ketel

2015, Eigendom

Buitenruimte

Ligging

Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen

Tuin

Tuin rondom

Bergruimte

Soort berging

Vrijstaand steen

Voorzieningen

Voorzien van elektra, Met vliering

Garage

Soort

Geen garage

Parkeren

Soort

Openbaar parkeren, Op eigen terrein

Alle kenmerken
Foto 1 van 53

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.